Gratis naar het museum op Internationale Vrouwendag!

6425-gratis-naar-het-museum-op-internationale-vrouwendag

Persbericht, 6 maart 2017 - Op woensdag 8 maart nodigt Museum Rotterdam alle vrouwen in Nederland uit om kosteloos een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam. Deze sympathieke actie wordt opgezet in het kader van Internationale Vrouwendag.


Internationale Vrouwendag staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwenorganisaties deze dag. Het doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, zorg en arbeid. Thema’s die tevens de hoofdtoon voeren van de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam.

In de tentoonstelling ‘Vrouwen van Rotterdam’ laat Museum Rotterdam de vrouwen van de wederopbouw zien. Vrouwen met ambities en dromen. Ieder leveren ze op hun eigen manier een bijdrage aan de wederopbouw van de stad én het Rotterdam van nu. De tentoonstelling draait om de krachtige verhalen van Rotterdamse vrouwen zoals commissaris en adviseur (inter-)nationale ondernemingen Neelie Kroes en tassenontwerpster Susan Bijl die op creatieve wijze aan het publiek worden gepresenteerd.

Op 8 maart viert Museum Rotterdam Internationale Vrouwendag en trakteert! Kom naar Museum Rotterdam en geniet van de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam: bekijk de verhalen van toen en raak geïnspireerd door de krachtige vrouwen van nu!

Bron: Museum Rotterdam.

Jeroen Waardenburg. :
Neeltje Kroes inderdaad niet een voorbeeld integendeel ze is staatshotel waardig.

Maar inderdaad al die naamloze vrouwen uit welke stand dan ook de jaren 50-60 dat waren en zijn de vrouwen die Rotterdam groot gemaakt hebben door leiding te geven thuis;en s,avonds kwamen die mannen kapot gewerkt thuis ,veel van deze vrouwen waren dan ook vroeg weduwe. HELDINNEN zijn het.

En dan het Museum Rotterdam........Het wordt tijd dat er is een echt Museum Rotterdam komt,die kijk doos die er nu is mag geen museum genoemd worden.

dinsdag 07 maart 2017

Jan Tak :
Rotterdam kent heel veel sterke vrouwen maar de Gemeente Rotterdam brengt liever mevrouw Kroes als voorbeeld. Neelie met haar belangenverstrengeling rondom de fregatten voor de VAE, Tank Cleaning Rozenburg van de gebroeders Langenberg,haar contacten met Holleder-maatje Jan Dirk Paarlberg etc
Ja dames u krijgt hier wel een voorbeeld.

Rotterdam had vele krachtige vrouwen die in de jaren '50 en '60 - terwijl hun mannen de havens en de stad weer opbouwden - de zaken thuis regelden en zorgden dat "boefies" zoals deze Jan later goed terecht zijn gekomen.
Bedankt moeders van Rotterdam.

dinsdag 07 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties