Gratis naar het museum op Internationale Vrouwendag!

6425-gratis-naar-het-museum-op-internationale-vrouwendag

Persbericht, 6 maart 2017 - Op woensdag 8 maart nodigt Museum Rotterdam alle vrouwen in Nederland uit om kosteloos een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam. Deze sympathieke actie wordt opgezet in het kader van Internationale Vrouwendag.


Internationale Vrouwendag staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwenorganisaties deze dag. Het doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, zorg en arbeid. Thema’s die tevens de hoofdtoon voeren van de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam.

In de tentoonstelling ‘Vrouwen van Rotterdam’ laat Museum Rotterdam de vrouwen van de wederopbouw zien. Vrouwen met ambities en dromen. Ieder leveren ze op hun eigen manier een bijdrage aan de wederopbouw van de stad én het Rotterdam van nu. De tentoonstelling draait om de krachtige verhalen van Rotterdamse vrouwen zoals commissaris en adviseur (inter-)nationale ondernemingen Neelie Kroes en tassenontwerpster Susan Bijl die op creatieve wijze aan het publiek worden gepresenteerd.

Op 8 maart viert Museum Rotterdam Internationale Vrouwendag en trakteert! Kom naar Museum Rotterdam en geniet van de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam: bekijk de verhalen van toen en raak geïnspireerd door de krachtige vrouwen van nu!

Bron: Museum Rotterdam.

Jeroen Waardenburg. :
Neeltje Kroes inderdaad niet een voorbeeld integendeel ze is staatshotel waardig.

Maar inderdaad al die naamloze vrouwen uit welke stand dan ook de jaren 50-60 dat waren en zijn de vrouwen die Rotterdam groot gemaakt hebben door leiding te geven thuis;en s,avonds kwamen die mannen kapot gewerkt thuis ,veel van deze vrouwen waren dan ook vroeg weduwe. HELDINNEN zijn het.

En dan het Museum Rotterdam........Het wordt tijd dat er is een echt Museum Rotterdam komt,die kijk doos die er nu is mag geen museum genoemd worden.

dinsdag 07 maart 2017

Jan Tak :
Rotterdam kent heel veel sterke vrouwen maar de Gemeente Rotterdam brengt liever mevrouw Kroes als voorbeeld. Neelie met haar belangenverstrengeling rondom de fregatten voor de VAE, Tank Cleaning Rozenburg van de gebroeders Langenberg,haar contacten met Holleder-maatje Jan Dirk Paarlberg etc
Ja dames u krijgt hier wel een voorbeeld.

Rotterdam had vele krachtige vrouwen die in de jaren '50 en '60 - terwijl hun mannen de havens en de stad weer opbouwden - de zaken thuis regelden en zorgden dat "boefies" zoals deze Jan later goed terecht zijn gekomen.
Bedankt moeders van Rotterdam.

dinsdag 07 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

The funny side of the moon

Neil deGrasse Tyson @neiltyson

Turns out, there never was a Man on the Moon, only a Woman in the Moon. And her name is Wilma.
  • Nieuw

  • Reacties