Kneepkens presenteert nieuwe bundel

5322-kneepkens-presenteert-nieuwe-bundel (Door Rob Timmer)
Op uitnodiging van uitgever De Contrabas en boekhandel Snoek verzamelde zich een kleine veertig mensen op vrijdagmiddag aan de Meent 128 te Rotterdam. Onder de belangstellenden bevonden zich o.a. Rien Vroegindeweij, Peter Bulthuis, Wiepkje Spoelstra en Irene Smit, voorzitter van het Erasmus Comité Rotterdam.


Vlnr: Chrétien Breukers van uitgeverij De Contrabas, Ben Herbergs en Manuel Kneepkens. Foto’s: Rob TimmerDoel van de samenkomst was de lancering van de nieuwe dichtbundel van Manuel Kneepkens ‘Kaleidoscopie van een Jaar’, een bonte verzameling poëtogrammen zoals Kneepkens zijn werk zelf omschrijft. ,,Je hebt epigrammen, cryptogrammen en zelfs cryptogramen. Je hebt aforismen, haiku’s, nonsensrijmen en kleengedichten. Mijn poëtogrammen hebben iets van dat alles!’’

Eerste exemplaar
Nadat Manuel het eerste exemplaar van zijn bundel uit handen van uitgever Chrétien Breukers had ontvangen richtte hij het woord tot Irene Smit. ,,Beste Irene, ik heb je gevraagd als voorzitter van het comité ‘Erasmus, icoon van Rotterdam’ om het eerste exemplaar van mijn nieuwe bundel ‘Kaleidoscopie van een Jaar’ in ontvangst nemen. Ik doe dit o.a. om de reden dat twee jaar geleden op 28 oktober 2013 mij de ‘Lof der Zotheidsspeld’ is uitgereikt door het comité. Ik draag die speld vandaag. Het is een onderscheiding, die bij mij past.

Onder de aanwezigen waren Rien Vroegindeweij (l.), Peter Bulthuis en (r.) Wiepkje SpoelstraIk heb ongetwijfeld iets van de nar in mij, in mijn denken en handelen. Dat heeft het comité goed gezien.’’

Roland Holst-huis
De nieuwe bundel ‘Kaleidoscopie van een jaar’ kwam mede tot stand dankzij de Pierre Bayle-cheque die Manuel werd uitgekeerd door het comité ‘Erasmus, icoon van Rotterdam’. Het lentedeel van de bundel poëtogrammen werd met dank aan de Bert Schierbeekstichting geschreven tijdens een verblijf in het A. Roland Holst-huis te Bergen (NH) in maart 2013.

Nadat Manuel staande op de trap naar de eerste verdieping van boekhandel Snoek nog enkele van zijn gedichten had voorgedragen kon men onder het genot van een drankje en onder begeleiding van de ingetogen saxofoonklanken van Jos Valster proberen de auteur te benaderen om de zojuist bemachtigde bundel te laten signeren.

Een deel van de belangstellenden achterin boekhandel Snoek aan de Meent te Rotterdam.

Manuel Kneepkens in gesprek met beeldend kunstenaar Willem van Hest. Overhandiging eerste exemplaar van Manuels dichtbundel met (vlnr) uitgever Chrétien Breukers, Irene Smit en Kneepkens.
Jos Valster strooit aangename saxofoonklanken over de genodigden. Op de achtergrond Irene Smit in gesprek met Hendrik Vis.

Johannes :
Goede morgen Bart, deze "laffe anonimicus" baseerde zich op diverse artikelen vanuit uw eigen omgeving bijvoorbeeld deze:

http://www.tzum.info/2013/06/nieuws-de-louche-praktijen-van-bart-fm-droog-en-de-npe/

Wellicht is het beter eerst uw eigen huis op orde te brengen.
Groeten van Johannes

woensdag 11 feb 2015

Bart FM Droog :
Typisch. 'Rotterdam. Vandaag & Morgen' geeft een laffe anonimicus de ruimte om aantoonbaar onjuiste roddels en verdachtmakingen rond te strooien.

Terwijl wat ik opmerk - en wat gebaseerd is op de ervaringen van een groot aantal door Breukers gedupeerde dichters, drukkers en vormgevers - wordt weggeknipt. Ik zit inderdaad nog met enkele vragen, omdat Manuel Kneepkens (tevens 'Rotterdam. Vandaag & Morgen'-redacteur) weigert om antwoorden te geven. Enfin - heb het vooral heel gezellig met elkaar.

woensdag 11 feb 2015

Johannes :
In deze ingreep kan ik mij geheel vinden, als deze "Veendichter" (Gerrit Komrij) denkt een zaak te hebben dan is daarvoor altijd nog de rechter.
Overigens staat deze Bart bij intimi bekend om zijn lastercampagnes.

En die paar euries van de Pierre Bayle cheque waar Bart jaloers op is? Ach dat is 15 cent per Rotterdammer er vloeit hier dagelijks meer in het putje. Eerlijk gezegd hoop ik van harte dat Kneepkens het bedrag heeft verbrast in Limbabwe wellicht zelfs in de "Struys"

Nog telkens als ik daar kom - en dat is best veel - doe ik eigenaar Henri de groeten van Manuel. (en dan moet ik weer hard lopen :-))
Dit was mijn goede daad van vandaag.

dinsdag 10 feb 2015

Bart FM Droog :
Inmiddels heb ik de reconstructie van wat er in Rotterdam met Manuel Kneepkens en De Contrabas gebeurd is voltooid. Zie: http://www.bartfmdroog.com/cb/rotterdam.html

De rest is door de redactie geschrapt.

Iets te veel 'mijns inziensjes' en vermoedens van de kant van de heer Bart Droog.

Als er naast vermoedens ook bewijzen bestaan hadden die in deze aantijging niet misstaan.

dinsdag 10 feb 2015

Johannes :
Het KGB archief Wim hoe kom je er op :-))
Maar ik lees ook het verhaal van Bart en dan frons ik toch de wenkbrauwen. Waarom?
Ik ben het heel wat keren met Manuel niet eens, daar maakt hij het (met opzet?)dan ook naar. Maar wellicht krijgt Manuel van al die negatieve reacties toch het gevoel bij Rotterdam te horen.
Helaas voor hem, dit zal nooit gebeuren! Deze Rotterdammer is nog niet vergeten hoe Kneepkens 10 jaar geleden de Stadspartij en Pim liet zakken, bovendien blijft hij toch een Limburger geboren om ondergronds te gaan.
Kortom Kneepkens is één van Rotterdam eerste gastarbeiders, wel de taal geleerd maar nooit de streken van zijn geboortegrond vergeten.

Zo nu ik leeg gelopen ben kom ik to the point: hoe ik ook over iemand denk, we gaan in Rotterdam eerlijk met onze inwoners om en ik hoop dat hetgeen wat Bart hier schrijft met flinke korreltjes zout moet worden genomen.

En mocht het wel waar zijn ach wellicht kan "onze" Kneep dan in deze digitale krant af en toe één van zijn dichtfrutseltje plaatsen

woensdag 28 jan 2015

Wim :
Ach dat dit nep is met een stelletje non valeurs daar hoeft men niet verbaasd over te zijn.Wel lachen die foto,s zo uit het KGB archief.

woensdag 28 jan 2015

Bart FM Droog :
Een fraai surrealistisch theaterstuk, deze presentatie. De Pierre Bayle-cheque die Manuel werd uitgekeerd door het comité ‘Erasmus, is besteed aan het laten printen van 65 exemplaren van het boek.

Tien-tegen-een heeft Kneepkens met Breukers, de uitgever van deze bestseller, een contract gesloten waarin stond dat er 350 ex. gedrukt zouden worden, en dat Kneepkens een forse aanbetaling moest doen - soortgelijke contracten sloot Breukers met andere dichters in 2013-2014 af.

Die andere dichters merkten vervolgens dat het boek zo goed als nergens te koop was. Nogal logisch; want... er bestonden geen verkoopexemplaren. Daarom zijn hun boeken niet vermeld op de webshop van De Contrabas en daarom verzwijgt Breukers op zijn weblog www.decontrabas.com de verschijning van deze werken.

Pure zwendel, waar in dit geval indirect de Rotterdamse belastingbetalers voor mogen betalen. Tel uit je winst, Rotterdam.

Zie ook: http://meandermagazine.net/wp/2015/01/zodat-mensen-zelf-hun-conclusies-kunnen-trekken/

maandag 26 jan 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties