Blauwe rozen, maar dan in het Engels

5298-blauwe-rozen-maar-dan-in-het-engels (Door Geert-Jan Laan)
Onlangs is in Rotterdam een opmerkelijk boekje verschenen. Het is geschreven in het Engels door de in Rotterdam woonachtige Diet van Velzel. De titel is dus niet blauwe rozen, maar Roses are Blue. Uitstekend Engels, dat wel.


Diet van Velzel heeft het boekje 'Roses are Blue' in eigen beheer uitgegeven.Het is een verzameling sprookjes. Soms gedateerd in het verleden, soms in het heden en soms in de toekomst. Het gaat over onderwerpen van alle tijden zoals de liefde, arrogantie, klassenverschillen maar ook actuele zaken zoals klimaatverandering, obesitas, schuld en obsessies.

Rotterdams decor

De leeftijden en de geslachten variëren sterk. Soms breekt ook een Rotterdams decor door. Zo speelt het openingsverhaal in een sjiek warenhuis the Beehive, waarin we gelijk de pashokjes in de Rotterdamse Bijenkorf herkennen. Het handelt over een jonge vrouw, eigenares van een eigen bedrijf, die een verleidelijke jurk uitzoekt om daarmee een meneer, kort gezegd, in het nest te krijgen.
Dat lukt in eerste instantie niet, maar uiteindelijk belandt ze in bed bij een jonge medewerker van haar eigen bedrijf. Na het liefdesspel fluistert hij in haar oor: ,,Nu heb ik toch wel recht op een salarisverhoging van 200 euro in de maand?”

Het boekje is in eigen beheer uitgegeven en kost 12 euro. Nadere inlichtingen zie ook www.dietvanvelzel.nl of op facebook.


Elly ramirez :
een aanrader: grappig en soms eng... zoals sprookjes kunnen zijn,

donderdag 15 jan 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan (1943, Delfzijl) is mede-oprichter van de nieuwe weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen.
Laan begon zijn journalistieke carrière bij Het Vrije Volk en het Rotterdams Parool, werkte van 1970 tot 1975 als sociaal economisch redacteur bij Het Vrije Volk en bedreef tussen 1975 en 1982 samen met Rien Robijns onderzoeksjournalistiek, o.a. naar Lockheed/Northrop, OGEM, etc. Ze wonnen de persprijs 1980 en publiceerden samen vijf boeken.

Daarna werkte Laan tot 1990 als plaatsvervangend hoofdredacteur/directeur van Het Vrije Volk te Rotterdam. Via zijn eigen PR- en journalistiek productiebureau deed hij in 1991 ,in opdracht van Robert Maxwel, onderzoek naar de eerste Nederlandse tabloid.

Hij was tot 2003 hoofdredacteur van Nieuwsblad/Dagblad van het Noorden en was onder meer voorzitter van het Nederlands Persmuseum te Amsterdam. Tevens was hij voorzitter van de Commissie Dag van de Persvrijheid.

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties