Van Ginneken kwart eeuw kunstenares

5253-van-ginneken-kwart-eeuw-kunstenares (Door Jim Postma)
Kunstenares Liesbeth van Ginneken viert op zaterdag 13 en zondag 14 december haar 25-jarig kunstenaarschap met een ‘Open Huis Tekeningenfestival’ aan het Zuster Hennekeplein 21 in de Provenierswijk.

Zij exposeert daar met houtskooltekeningen, aquarellen, inkttekeningen, werk met acryl, ontwerpschetsen voor keramiek, potlood, pastel, zeefdrukken en mono prints.

Niet ingelijst
Het gaat om diverse formaten vanaf 1989 tot heden, niet ingelijst. Alle tekeningen en (zeef-)drukken kunnen voor 50 euro per stuk worden meegenomen. Verdere info.

Liesbeth van Ginneken exposeerde onder meer bij de Biennale Florence, Italië, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Dutch Art Galerie Rotterdam, de Kunsthal Rotterdam, Kunst RAI Amsterdam en Library of Angers in Parijs.

Werk van haar is onder meer aangekocht door de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, AVRO Hilversum, Kunst in Huis Kunstuitleen Brussels en Grafisch Buro DUS Rotterdam.


chris ripken :
Mooi Liesbeth

donderdag 11 dec 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties