Trump- de Twitterpoëet


Ik denk dat Trump een tumor heeft

Onder zijn haardos woelt de dood

‘Hij pleegt humor die geen humor is’

Een stand up comedian rijp voor Obama-care

Hij moet nodig geopereerd


door Manuel Kneepkens


Jan Tak :
Dapper is de man
die op de ellende van anderen
zijn gelijk bewijst.

Haiku van Jan :-)

dinsdag 27 aug 2019

Ronald Sörensen :
L.S.

Dat jullie niet vallen over het obligate van dit schrijfsel.

Echt een briljante, verfrissende en vooral originele visie op de democratisch gekozen president van de V.S.
Daarnaast toont het lef! Je moet het maar proberen in ons land: kritiek op Trump.
Ik heb wel eens kritiek gehad over het feit dat de slechte president Obama zomaar de Nobelprijs voor de vrede kreeg. De rapen waren gaar.
Dus Manuel toont juist enorme lef.

dinsdag 27 aug 2019

Jan Tak :
Ach Arie, het is één van zijn betere werkjes en waarvoor zou niet eenieder daarvan kennis mogen nemen? Bovendien geeft het een interessant kijk in mans bovenkamer.
Tja, mijn vader overleed 30 jaar geleden aan kanker en ik heb het allemaal mee mogen maken, dat's lachen joh en nu komt het weer even terug.

En je kent het gezegde;
Vuilnisman, mag deze zak ook mee?

Overigens heeft Kees Verhoeven, D66, nu juist een voorstel ingediend om het wetsartikel betreffende het "Beledigen bevriend staatshoofd" uit ons wetboek te schrappen, toeval natuurlijk dat kan je wel aan ze overlaten.

Nederland wordt steeds gezelliger en hier lijkt het verdomme "Snip en Snap" wel. Hoewel die hadden wel humor.

maandag 26 aug 2019

Arie Torcque :
Manuel Kneepkens, spelen of het belachelijk maken van een "Hersen Tumor" zou eigenlijk krimineel afgestraft moeten worden.

maandag 26 aug 2019

van de uitgever :
UW BIJDRAGE IS NODIG
RV&M -met name de infrastructuur van de website- wordt gefinancierd door bijdragen van lezers, sympathisanten, advertenties en dergelijken. U kunt Rotterdam Vandaag & Morgen steunen met eenmalige bijdrage van €10, €25, €50 of een bedrag naar keuze of met een periodieke overschrijving van €2 of €5 of €10 per maand. Naar bankrekening nummer NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Bijdrage RV&M

maandag 26 aug 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties