De Slimste Mens

Maarten van Rossum gezien bij ''de Slimste Mens?'' Weet alle vragen van tevoren en zoekt zijn commentaar op Wikipedia. Brengt het dan als hoogste wijsheid en kijkt daar heel slim bij. Beschouwt de rest van Nederland als ''randdebielen.'' Kan iedereen, hoor!

©Arnold Servaes op Twitter

Foto: @Maartenblad - Twitter

Jan Tak :
Goh wat een wereldnieuws, nou dan heb ik er nog één;
"Alle "columnisten" op dit internetblad doen hetzelfde, Ssssst

Ach", as gij maar leut heit :-)

zaterdag 10 aug 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties