Gerard Cox - Zo'n lekkere strakke blonde meid op 'n racefiets

Kent u deze nog?

Jan Tak :
Goh leuk weer eens te zien, de boulevard van Benidorm in 1987, er is maar weinig veranderd, nou ja behalve de bezoekers dan.
Vandaag de dag zijn de straten daar overgenomen door zuipende, snuivende en uiteraard kotsende Engelsen die vanaf het middaguur tot ver na middernacht de straten lallend en kotsend onleefbaar maken.
Met als triest hoogtepunt de zg. Stag and Hen vieringen in november

Zo'n lekkere meid op de racefiets zou vandaag de dag niet zorgeloos het eind van de boulevard halen. Tijd dat dit volk de EU verlaat.

maandag 12 aug 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties