Aan de Bar


Aan de bar

daar zat hij

een leven achter zich

Zijn rimpels als een deken om zich heen

Ik voelde een emotie, een eenzelvigheid

en heel alleen

Zoveel verdriet en ook zoveel blijdschap


(door Marcella Deen)Café De Mie
van Henri Toulouse Lautrec
(ca. 1891)

Arie Torcque :
In de tijd van Latrec was het de armoe, ik denk dat het hedendagen nog zo is, men drinkt om te vergeten, en als je vraagd waarom ze drinken dan zijn ze dat vergeten.
Ik weet dat de moeder van een bekende zangeres in Crooswijk alle kroegen afliep om het "lekbier" te verzamelen omdat ze geen geld had om een fluitje te kopen.

woensdag 10 jul 2019

Jeroen Waardenburg :
Mooi gedicht en zo waar.

Wat een mistroostigheid toch in de zo gemaande bruine kroegen, men ziet ze daar zitten verlopen aangetast door de drank de butsen van het leven nog niet verwerkt.


De blijdschap in de bruine kroeg komen van de mensen die de fles te baas zijn en vol en vrolijk in het leven staan die de weerbarstigheid daar van over wonnen hebben,en zitten ook niet dag in dag uit in zon,drank hol ,want ze leven het leven.

woensdag 10 jul 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties