Vlag van Rotterdam: if mayors ruled the world


(door Kees Versteeg)

VVD-raadslid Tim Versnel heeft afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering een initiatiefvoorstel ingediend om de Rotterdamse vlag zichtbaarder te maken in de stad.

‘We hebben een prachtige vlag, hét symbool van onze gedeelde identiteit. Maar je ziet hem bijna nergens. Veel Rotterdammers kennen hem niet eens. Dat is doodzonde’, zegt Versnel.

‘Bovendien weten we dat veel mensen zich zorgen maken over de polarisatie. Veel mensen willen meer saamhorigheid ervaren. De vlag een grotere plek geven kan daarbij helpen. Die herinnert ons eraan: ondanks alle verschillen zitten wij toch in hetzelfde schuitje. We staan allemaal naast elkaar in de trots op onze stad.’ Aldus Versnel op de website van de Rotterdamse VVD.

Na de zomer wordt het voorstel in de gemeenteraad besproken.

@timversnel (Twitter)

Het is een interessant voorstel. Er zit ook wel wat in, want veel Rotterdammers hebben meer met hun eigen stad dan met Nederland. Dat geldt zeker voor migranten.

Vraag is of je de vlag met of zonder stadswapen in de stad moet laten wapperen. Ik denk die op het stadhuis met wapen, en daarbuiten zonder. Eenvoud is hier het ware. De Rotterdamse vlag is mooi en doodgewoon tegelijk. Met het gebruik ervan schieten we ook een beetje op naar het Europa waar zowel de steden als de EU machtiger worden, en waar de nationale staat juist aan macht inboet.

Jeroen Waardenburg :
Ach is toch mooi over al de Rotterdamse Vlag laten wapperen,en je ziet het steeds meer, het is alleen maar toe te juichen.

Wat het huidige B&W Rotterdam betreft is een regelrechte ramp , totaal niet geschikt voor hun taak.

dinsdag 09 jul 2019

Ronald Sörensen :
Goh, die VVD.
De lasten voor de burgers gaan omhoog. Havenbedrijven vestigen zich in Antwerpen i.p.v. onze stad. Uitgeven van geld dat er niet is. De vervuiling is overal zichtbaar toegenomen. Volstrekt onbekwame wethouders houden ze de hand boven het hoofd. Eén van die onbekwamen heft 70 miljoen gekregen om het milieu te verbeteren, maar hij weet niet hoe. Sommige wijken moeten van het gas af, waardoor huiseigenaren op enorme kosten worden gejaagd, maar gelukkig hebben ze de Rotterdamse vlag ontdekt.

Dan vergeten we de rest toch?

maandag 08 jul 2019

Jan Tak :
Tim Versnel:
‘We hebben een prachtige vlag, hét symbool van onze gedeelde identiteit"

Nou beste Tim, in het witte herken ik me wel maar wie zijn dan de groenen?
Voor een keer dan:
Het wit in de vlag symboliseert de Rotte stromend tussen de groene weilanden.

zaterdag 06 jul 2019

Arie Torcque :
Sterker door strijd, en Eendracht maakt macht, dus alletwee met wapen.

Ik ben bang dat er door de gemixte bezetting van de gemeenteraad geen meerderheid behaald gaat worden.

zaterdag 06 jul 2019

Mark Sakloo :
Het groen wit groen de Rotterdamse vlag ziet men steeds meer ook in de straten waar mensen de Rotterdamse vlag uit hangen;dat het steeds meer en meer mag worden.Hulde.

vrijdag 05 jul 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over: