@JorritNuijens

Wethouder voor GroenLinks in Diemen. Werk, Inkomen & Armoede Openbare Ruimte, Groen & Afval Natuur, Duurzaamheid & Milieu. Voormalig raadslid in Amsterdam.

De Diemense GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens is gisteravond aangehouden voor het Amsterdamse stadhuis. Hij veroorzaakte overlast op een terras. Natuurlijk ging Twitter helemaal los. Opmerkelijk is de reactie van Nausicaa Marbe, columniste van de Telegraaf en bepaald geen vriendin van GroenLinks. Zij noemt de arrestatie ruw.

Laat ik me even beperken tot het juridische aspect. Nuijens maakte bezwaar tegen het filmen van zijn arrestatie. Heeft hij een punt? In deze situatie – filmen op de openbare weg - telt het ‘redelijk belang’ van de gefilmde persoon. Gaat zijn recht op privacy hier vóór de vrijheid van meningsuiting? Zou hij in een rechtszaak het verwijderen van het filmpje op Twitter eisen, dan geef ik hem bitter weinig kans op succes. De man is ook nog eens locoburgemeester in Diemen. Dus bij afwezigheid van de burgemeester verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde. Wij hebben er recht op om dit filmpje te zien. Jorrit Nuijens heeft vooral recht op ontslag.

Vincent Karremans‏ @vincentkar

Dan ben je @groenlinks wethouder en locoburgemeester, word je aangehouden (huh?), verzet je je tegen de aanhouding (wat??) en spuug je daarna een agent in z’n gezicht (wtf?!?). Je verzint het gewoon niet.https://nos.nl/l/2289915

Hans Roodenburg‏ @roodtwit

Als antwoord op @vincentkar @groenlinks

Die kan het voortaan helemaal vergeten. Als hij al niet gevangenisstraf krijgt voor (zwaar) drugsgebruik.

Nausicaa Marbe‏ @nausicaamarbe

Stelde vragen nav ruwe arrestatie vd doorgedraaide GroenLinkser. Wat een haat en agressie oogst je dan! Men wil hem geknuppeld zien, afgeranseld,id nekklem,bewerkt met teaser en oogspray. En ik moet m’n mond houden. Tijd om een vrachtlading grofrechtse asocialen te blokkeren.

Filmpje is hier te zien: https://tpo.nl/2019/06/20/video-groenlinks-wethouder-diemen-jorrit-nuijens-gearresteerd-voor-de-stopera/

(door Kees Versteeg)

Jan Jaap Vogel :
https://www.ad.nl/binnenland/groenlinks-wethouder-stapt-op-na-aanhouding-en-bespugen-agenten-ik-bied-mijn-excuses-aan-br~a865df14/

En weg is hij. Terecht.

vrijdag 21 jun 2019

Kees Versteeg :
Naschrift. Politie: Rape drug GHB in tas Jorrit Nuijens
https://www.geenstijl.nl/5148248/politie-rape-drug-ghb-in-tas-jorrit-nuijens/

vrijdag 21 jun 2019

Mark Sakloo :
De ware aard van de doorgedraaide groen-links gekken komt boven water.
Deze idioot werd terecht in de boeien gelagen,nekklem had nog beter geweest.
Iedereen weet dat de groflinkse asocialen denken dat ze boven alles verheven zijn niet dus.Je misdragen op straat, agent in het gezicht spugen de cafe op stelten zetten dan vraagt men om deze behandeling;deze wereldvreemde kwast is er nog goed van afgekomen,dat had hij in de VS en Rusland niet moeten proberen,daar weten ze wel raad met dat soort barbaren.

vrijdag 21 jun 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties