Coolsingel wacht op lounge lizzards

(Door Kees Versteeg)


De upgrading van de Coolsingel vordert gestaag. Op de foto de nieuwe loungeruimte naast de tramhalte op de Beurs. Opvallend detail: er zit niemand. Stadsbezoekers lopen er onwennig omheen.

De loungeruimte lijkt nog te veel op een decorstuk van een theatervoorstelling die daar gaat plaatsvinden. Maar wellicht zorgt de zomerzon binnenkort voor de gewenste onthaasting.©keesversteeg
Twitteraccount: Kees Versteeg RV&M

Jeroen Waardenburg :
Toch voor dat geld wat er nu aan uitgegeven wordt mag het toch wel top worden die Coolsingel.Maar al men dan ziet de straattegels die ze gekozen hebben,tja denken wij toch een foutje bedankt;het is meer bestrating voor een klein plantsoen.

En dan het tempo, en de kuil voor het stadhuis enz enz enz.

Wij denken dat vele mensen hun vraagtekens hebben bij heel dit gebeuren.

Kan de echte geboren Rotterdammer opstaan en zorgen dat de Coosingel echt wat gaat worden met drukte verkeer veel terrassen en zaken die de Coolsingel Coolsingel maken,een boulevard van een wereldstad.

zondag 09 jun 2019

Arie Torcque :
Meneer Versteeg doet me denken aan een Amtenaar die z'n pols horloge om z'n enkel heeft gedaan, is zo gemakkelijk als je aan het werk ben, is het niet nodig om het schrijven te onderbreken, je kijkt gewoon even omlaag en ziet, het wonder is geschied, je ziet direkt hoe laat het is....

vrijdag 07 jun 2019

Kees Versteeg :
Okay Jan. Dan wordt het: City Lounge wacht op Lunch Lizzards. Dat zijn loom lunchende hipsters in de zomerzon.

donderdag 06 jun 2019

Mark Sakloo. :
Het lijkt wel een bouwsel van een stel kwaaie jongens;kortom stijlloos en smakeloos en goedkoop.

donderdag 06 jun 2019

Arie Torcque :
Als je me wijs wil maken dat het de ingang van China Town is geloof ik je ook.

donderdag 06 jun 2019

Jan Tak :
Lounge-lizzard's ??
Zelf verzonnen Kees? Als ik het woord hoor denk ik aan een "rokkenjager" zo'n kerel die met mooie praatjes een meisje voor één nacht probeert te versieren.
Maar dat bedoel je niet?

Maar deze foto?? Schrik me rot, kom op Rotterdammers dit kan toch niet? Wat een goedkope bedoening geen stijl en zeker geen klasse. Palmbomen en spoorbielzen, de tokkie-tuin uit de jaren '60 of wellicht de Efteling?
Mijn God iemand heeft onze stad verkocht, donder toch op met deze troep !!

Kijk verdikkeme eens naar hoe gezellig de Coolsingel, onze centrum-boulevard, ooit was met de diverse terrassen en dan heb ik het niet over de Mc Donald, nee dan denk ik aan het Atlanta van Reese, de Old Dutch, Tivoli, Galand, etc.

Was ik nog niet vertrokken dan ging ik, uit schaamte, nu alsnog verhuizen.

donderdag 06 jun 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties