Coolsingel wacht op lounge lizzards

(Door Kees Versteeg)


De upgrading van de Coolsingel vordert gestaag. Op de foto de nieuwe loungeruimte naast de tramhalte op de Beurs. Opvallend detail: er zit niemand. Stadsbezoekers lopen er onwennig omheen.

De loungeruimte lijkt nog te veel op een decorstuk van een theatervoorstelling die daar gaat plaatsvinden. Maar wellicht zorgt de zomerzon binnenkort voor de gewenste onthaasting.©keesversteeg
Twitteraccount: Kees Versteeg RV&M

Jeroen Waardenburg :
Toch voor dat geld wat er nu aan uitgegeven wordt mag het toch wel top worden die Coolsingel.Maar al men dan ziet de straattegels die ze gekozen hebben,tja denken wij toch een foutje bedankt;het is meer bestrating voor een klein plantsoen.

En dan het tempo, en de kuil voor het stadhuis enz enz enz.

Wij denken dat vele mensen hun vraagtekens hebben bij heel dit gebeuren.

Kan de echte geboren Rotterdammer opstaan en zorgen dat de Coosingel echt wat gaat worden met drukte verkeer veel terrassen en zaken die de Coolsingel Coolsingel maken,een boulevard van een wereldstad.

zondag 09 jun 2019

Arie Torcque :
Meneer Versteeg doet me denken aan een Amtenaar die z'n pols horloge om z'n enkel heeft gedaan, is zo gemakkelijk als je aan het werk ben, is het niet nodig om het schrijven te onderbreken, je kijkt gewoon even omlaag en ziet, het wonder is geschied, je ziet direkt hoe laat het is....

vrijdag 07 jun 2019

Kees Versteeg :
Okay Jan. Dan wordt het: City Lounge wacht op Lunch Lizzards. Dat zijn loom lunchende hipsters in de zomerzon.

donderdag 06 jun 2019

Mark Sakloo. :
Het lijkt wel een bouwsel van een stel kwaaie jongens;kortom stijlloos en smakeloos en goedkoop.

donderdag 06 jun 2019

Arie Torcque :
Als je me wijs wil maken dat het de ingang van China Town is geloof ik je ook.

donderdag 06 jun 2019

Jan Tak :
Lounge-lizzard's ??
Zelf verzonnen Kees? Als ik het woord hoor denk ik aan een "rokkenjager" zo'n kerel die met mooie praatjes een meisje voor één nacht probeert te versieren.
Maar dat bedoel je niet?

Maar deze foto?? Schrik me rot, kom op Rotterdammers dit kan toch niet? Wat een goedkope bedoening geen stijl en zeker geen klasse. Palmbomen en spoorbielzen, de tokkie-tuin uit de jaren '60 of wellicht de Efteling?
Mijn God iemand heeft onze stad verkocht, donder toch op met deze troep !!

Kijk verdikkeme eens naar hoe gezellig de Coolsingel, onze centrum-boulevard, ooit was met de diverse terrassen en dan heb ik het niet over de Mc Donald, nee dan denk ik aan het Atlanta van Reese, de Old Dutch, Tivoli, Galand, etc.

Was ik nog niet vertrokken dan ging ik, uit schaamte, nu alsnog verhuizen.

donderdag 06 jun 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties