Geliefden gaan altijd te vroeg


altijd maar jij voert nog de kuikens
onder de vertakte bomen aan de singel

krijgt vorm door de rook
van je sigaretje op het terras

ik schuifel door het huis terwijl jij
door andere benen wordt gedragen

je bent gegaan en teruggekomen
alleen aanraken – ho maar!

Nu ik je niet meer mag vasthouden
(valt er nog iets te willen?)

vat ik je ’t liefst samen
ik denk aan je

zoals ik denk aan gras
moedig, strijdbaar snijdend

koppig ook en toch
hoe zacht


Jana Beranová

Rinus Vuik :
In een paar woorden zeg jij alles Jana...wat mooi!Arie@ en de vele dierbare herinneringen,zonder zou je echt eenzaam zijn!

woensdag 27 feb 2019

Arie Torcque :
wat blijft is de eenzaamheid....

dinsdag 26 feb 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties