Geliefden gaan altijd te vroeg


altijd maar jij voert nog de kuikens
onder de vertakte bomen aan de singel

krijgt vorm door de rook
van je sigaretje op het terras

ik schuifel door het huis terwijl jij
door andere benen wordt gedragen

je bent gegaan en teruggekomen
alleen aanraken – ho maar!

Nu ik je niet meer mag vasthouden
(valt er nog iets te willen?)

vat ik je ’t liefst samen
ik denk aan je

zoals ik denk aan gras
moedig, strijdbaar snijdend

koppig ook en toch
hoe zacht


Jana Beranová

Rinus Vuik :
In een paar woorden zeg jij alles Jana...wat mooi!Arie@ en de vele dierbare herinneringen,zonder zou je echt eenzaam zijn!

woensdag 27 feb 2019

Arie Torcque :
wat blijft is de eenzaamheid....

dinsdag 26 feb 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties