Meeroken (2) is nog dodelijker


Roken is dodelijk.

Meeroken is nog dodelijker.


Wonen in Rotterdam staat gelijk

aan het meeroken van 7 sigaretten

per dag, elke dag weer.


Onzichtbaar (roetzwarte longen)

fijnstof is de grote dooddoener.


Vluchten kan niet meer.


Advies Milieudefensie:

‘Pik nog even een zonovergoten

geheel rookvrij terrasje

op de maan’


Of: ‘STOP NU, onmiddellijk,

met ademhalen!’Jim Postma

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Jim die peuk daar gaat het om, een broer van m'n vader met "K" kon met geen mogelijkheit stoppen met roken tot hij bij Radio Modern op de plein weg een nieuwe TV ging kopen op de pof. toen was stoppen geen probleem.
Toen de TV was aanbetaald kwam de oude agressie weer boven drijven en rookte hij zelfs de peuken in een nieuw gedraaide van Nelle, wel met een Mascotte vloeitje want dat was heilig. helaas heeft hij er niet lang van mogen genieten.

maandag 22 okt 2018

Jim Postma :
Zowel Jan als Arie hebben in principe gelijk. Alleen Arie een beetje meer. Het gaat mij persoonlijk helemaal niet om dat roken van een sigaretje, reeds 200 jaar 'gastvrij in horeca' en na 1945 door de Amerikanen extra 'aan het gas' geholpen. Nu worden velen nog veel hypocrieter dan de paus, hypocrieter kan haast niet. Een sigaretje de schuld te geven van alle verstikkende fijn- en roetstof om ons heen. Terwijl de NSB'ers van Clean Air de andere kant uitkijken (nooit naar de Maasvlakte). Toen ik ooit bij St. Franc. met kanker liep, vroeg een andere patiënt na 15 chemo's en einde van kuur aan mij a.u.b. voor een sigaretje. Zo'n overheerlijke ouderwetse Caballero zonder filter. Of de beste vrouw ooit is beter geworden weet ik niet, wel dat zij glunderde van oor tot oor en/of zij haar laatste sigaretje opstak voor het kankervuurpeleton...@@@

maandag 22 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Beste Jan, het gaat hem niet om het roken, het gaat hem om de uitstoot, in de toekomst mogen we geen fikkie meer stoken, niet meer BBQ'en, en moeten we de hout en kolen gestookte kachels bij het oudvuil zetten, en de gas verwarming omruilen indien nog mogelijk voor fijnstof vrije electrische verwarming gestookt in Africa en de zandbank van de vereenigde Arabische republieken, zijn we daar ook van af.

zondag 21 okt 2018

Jan Jansen :
Wat heb jij toch met dat roken, Jim?

We begrijpen ondertussen wel dat het slecht is. En niet meer van deze tijd. Gewoon stoppen en het geld dat je overhoudt naar de voedselbank. Bravo!

zondag 21 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Het is nog niet verloren Jim, mee roken, mee eten om kosten te besparen en nu dan ook mee ademen, doe ik eigenlijk al enkele maanden samen met m'n vrouw door een rietje met ingebouwd roet filter. Eigenlijk best grappig, samen naar de TV kijken en samen lurkend aan een rietje met 2 uitgangen, als het begint te rochelen moet je wel net als bij een trompet het speegsel d'r uit laten lopen anders wordt het een rotzooitje, het voordeel is dat het je wel dichter bijelkaar brengt.

zaterdag 20 okt 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De telefoon


de telefoon, Jana
'Jim is dood'

gemis
is een woord
dat we niet willen

ga,
verdwijn
`als je er maar bent'

gemis
is een woord
dat we niet willen

dat je kunt zeggen
`ga met me mee'
of
`help even
die spullen
weg te zetten'

gemis
is een woord
dat we niet willen.


Jan Wagenaar

  • Nieuw

  • Reacties