Roken is dodelijk…


Wonen in Rotterdam staat gelijk aan het roken van zeven sigaretten per dag.

Dat meldt Milieudefensie over de luchtkwaliteit in de havenstad.

Fijnstof is onder meer de dooddoener.


Advies van Milieudefensie:

‘Pik nog even lekker een dubbele whisky op een ROOKVRIJ terrasje mee!’

JP


Bron: Van Gogh Museum

Arie C. Torcque Zaanen :
Jan,..ja,.. ja,.. een frisse neus zeg je, dan bedoel je waarschijnlijk aan de haring kar of de patat kar, want de meeste horeca zaken zijn echt niet om een frisse neus te halen.

donderdag 18 okt 2018

Jan Jansen :
Als niet-roker snel ik bij horeca-uitspanningen naar binnen voor een frisse neus.

donderdag 18 okt 2018

Jan Tak :
Het kan korter:

Tja HET LEVEN IS DODELIJK!!

Mooi verhaal weer Arie, het Hotcha Trio, de muzikale clowns, die mannen waren nog eens populair in de jaren 50/60. Geert van Driesten van de muziekwinkel annex muziekschool op de West Kuiskade kende ik persoonlijk via zijn zoon,
gaf hij een moppie weg dan was het genieten. Achteraf denk ik dat de muziek meer tegen de jazz aan zat.
https://www.youtube.com/watch?v=KkYacRabVbY

Geert was al, samen met zijn collega's, Joop Heijman en Ed Sernee, in de V.S. uitgenodigd daar zag men de mogelijkheden, maar de familie bleef liever thuis.
Maar wie kent nu nog al die Rotterdamse oud-artiesten?

woensdag 17 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Het was alweer een paar jaar geleden toen ik nog een zware pijp roker was, Tijdens m'n dagelijkse bevoorrading bij de tabaksboer kom ik ingesprek met een NL'er die z'n krantje kwam kopen, blijkt de man een van de drie leden tezijn of geweest van het Hotscha Trio, vroeger een bekende smoelschaaf groep, iets waar hij nog steeds trots op was, komt er een junk de zaak binnen met een peuk in z'n mond om z'n dagelijkse portie nicotine in te slaan. zegt de smoelschaaf verkrachter,. He,.. jong mens hier mag je niet roken, kijkt de junk hem aan en zegt,.. ja,..ja,.. opa hier in een tabaks winkel mag je niet roken, laat me niet lachen... Zegt de eenderde van het bekende hotscha trio, een beetje meer respekt jonge, wil jij dan dat wij hier niet rokers kanker krijgen, kijkt de junk hem vanuit z'n ooghoeken met half dichtgeknepen ogen door de rook die hij uit blies, nou eh,.. ja Opa van mij hoeft het niet maar als je zo graag wil ga gerust je gang, gezamelijk hebben we de junk de zaak uitgeknikkerd.....

woensdag 17 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
heerlijk toch. even drie rondjes over de waalhaven en je dag is weer goed, veel goedkoper dan een pakje zware van Nelle.

woensdag 17 okt 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties