NSB’ers


Op last van Clean Air Nederland,

de NSB’ers van No Smoking Business

moeten nu binnen twee jaar

onze rookruimten in onze

bruine kroegen worden gesloten.


Volgens het geding dat zij als

hypocriete moraalridders bij de

rechter hebben aangespannen.


Na de rookruimten volgen binnenkort

in dit theater van de Lach

natuurlijk ook nog de terrassen


Waar blijven die Clean Air moraalridders

echter als het gaat om een alles verziekend

verstikkend Botlekgebied vol met fijn stof

over stad en ganse land


Volgens wetenschappelijke onderzoekers

roken daardoor alle burgers,

rokers of niet-rokers,

zo’n acht sigaretten per dag!


Waar blijven die hypocrieten aldaar?


Clean Air alleen in de noodlijdende kroeg

maar niet in de roetzwarte lucht

boven geheel Rotterdam en in Nederland.



Jim Postma


Aad van der Struijs :
Waarom worden NSB-ers in deze column genoemd? De NSB was een wettelijk toegestane nationaal rechtse beweging, met vertegenwoordigingen in beide Kamers, Provinciale Staten en Gemeenteraden.
Men kan deze beweging vergelijken met de huidige PVV. Zeggen mijn kinderen straks, als er nog mensen zijn die kunnen praten, het volgende: "Op last van Clean Air Nederland, de PVV-ers van DE Ploeg Van Verslaafden.................."?

dinsdag 10 apr 2018

Jan Jansen :
Tjonge, wat kunnen jullie slecht tegen je verlies.

Roken is een nare en vieze bezigheid. Voor jezelf en zeker voor de mensen om je heen. Een paar stropdassen in de tabaksindustrie lachen zich rot om die verslaafde sukkels en vullen hun zakken.

Gebruik je hersens!

zaterdag 07 apr 2018

Jeroen Waardenburg :
Nou @Jim de NSB ers rookte graag een Duitse Sigaret;alleen hun grote leider niet Anton maar Adolf hield ook van frisse lucht en was een vega man een macro bioot zelfs,als hij nog zou leven zou hij gaan eten bij Bla Bla in Oud Delfshaven of bij Spirit.

En dan had er ook van gekomen geen gerook meer;maar ja nu leggen een paar gekke Nederlanders de rest op wat niet mag en wel;net de heilstaat Noord-Korea.

vrijdag 06 apr 2018

Schrijf uw reactie








Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties