In de file

In de file

Voor de zoveelste keer staan wij als steeds ouder wordende ouderen bij een begraafplaats/crematiecentrum. Deze keer is de algemene begraafplaats in Crooswijk aan de beurt met de begrafenis van Marlies. Ook weer veel te vroeg van ons heen gegaan door samenloop van allerlei nare omstandigheden en toevalligheden.

Sommigen van ons kunnen het bijzetten in het graf te voet niet eens meer halen. Zij blijven achter in de aula op een bankje met krukken en al, toch nog genietend van het najaarszonnetje.

Als je elkaar tijdens de receptie weer aankijkt met het bekende ‘praatjepot’, lijkt het altijd eerder op een ‘All in the family reünie’, dan op een rouwbijeenkomst. Er wordt vooral veel gelachen onder een ‘Wijntje en een Trijntje’. En zo hoort het ook. De zestigers in ons gezelschap worden bekeken als zijnde nog ‘jonkies’. Oftewel zoals wijlen beeldhouwer Ru de Gier het zo plastisch uitdrukte ‘aankomertjes’.

De zeventiger- en tachtigers lijken hier inmiddels reeds in de meerderheid. Degenen die je een paar jaar niet hebt gezien beginnen nu toch echt oude koppen te krijgen. Maar dat wordt, meestal achter je rug, ook over jezelf verteld.

Er wordt schalks door een van onze ouderlingen in de wandelgangen gezegd: ‘Zó en wie van ons zal nu de volgende worden. Of moeten we daarvoor soms lootjes gaan trekken?!’

Dan zegt liedjeszanger Peter Goedhart gelaten en zuchtend: ‘Ja, wat dat betreft staan wij nu met zijn allen in de file, hè’.

Ik kijk op dat moment naar boven, naar onze stralende zon en voeg hier aan toe: ‘Ach, zo lang het licht op rood staat (daar bij de Hemelpoort), is er voor ons nog niets aan de hand!’

Jim Postma

jim postma :
Beste Jan, ik ben en blijf een geboren optimist of ik drink of niet. Ben zelf met een groepje uit de Erasmus Universiteit in Noord-Korea geweest. De heren Kim, Jim en Kim, worden daar letterlijk als Goden aanbeden, volkomen gebrainwashed, nog veel erger dan IS. Al beland je aldaar zo'n zestig jaar terug in de tijd, er lopen daar anderhalf miljoen kamikazepiloten rond, verkleed als militaire robots. Heel eng!
Reden waarom ik mij hier erger aan issues als Zwarte Piet en Wilhelmus.
Of er niets anders is om je druk over te maken. En mocht de 'Big Bang' toch binnenkort komen, dan gaan we lekker met zijn allen. Daar nemen wij er nog eentje op. Proost, gezondheid!

dinsdag 05 sep 2017

Ronald Sörensen :
De droeve gang die we regelmatig moeten maken, wordt frequenter.

Op de camping naast ons staat een vrouw (dame) van 89, die nog één vriendin heeft. De rest heeft ze weggebracht.
Ik ging een paar dagen terug naar Rotterdam voor een crematie van een (jongere) vriendin en een begravenis van een (oudere) vriend.

Toen ik terug was, vroeg ze waarom we tegen onze gewoonte in al voor het weekend weggegaan waren. Ik vertelde het en verzuchtte: " Nel en ik staan in het bos waar gekapt wordt" Ze keek me aan en zei:"Mijn bos is vrijwel helemaal afgebrand."

dinsdag 05 sep 2017

Jan Tak :
Zeg optimist, drink je wel genoeg ?

dinsdag 05 sep 2017

Jim postma :
Met ons hele Zwarte Pietenspel en het 'verplicht' zingen van het Wilhelmus op al onze scholen rest de alles omvattende vraag:

'Wanneer schiet Noord-Korea (als absolute kat in het nauw, met wederom dreigende hongernoden en al door de zoveelste USA-sancties) de eerste ballistische nucleaire wapens (nu met waterstofbommen en al) naar Japan, Zuid-Korea en niet te vergeten de USA 'Trump Himself'.

Te laat, te laat, zei Winnetou, het alles omvattende atoomzaad in al naar binnen toe.

2017 indeed, 'The Big Bang', zoals eerder door mij voorspeld via dit enige omvattende wereldmediakanaal.
Niettemin, moge God Almachtig, dit voor ons allen behoeden. En anders zijn nu écht de rapen gaar! Ondanks en juist met: 'Wilhelmus van Nassauwe!...@@@
HalleluJAH!

maandag 04 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties