Gewetensvraag?

Volgens recente vette mediakoppen en headliners in actualiteiten radio- en tv-rubrieken kan zo langzamerhand de hele wereld worden ‘gehacked’ door idioten en fanatici. Eerst uit puur gewin door chantagegelden te eisen, nu kennelijk alleen maar om bedrijven, overheidsinstellingen schade te berokkenen.

Zo lag onze nationale politie een dag plat, al hoewel dit volgens de politiewoordvoerders niets te maken had met dit nu wereldbedreigende virus van deze zogenaamde ‘hackers’.

Hiervoor is reeds lange tijd gewaarschuwd. Maar de nu betrokken gedupeerden hebben dus al die tijd kennelijk liggen te slapen. Onder het bekende spreekwoord: ‘Als het kalf verdronken is, dempe men de put!’

Onwillekeurig geeft je dit verder te denken. Wat deze ‘digitale wereld’ verder allemaal te wachten staat? Regeren is nog steeds vooruit zien en hierbij om die reden enkele gewetensvragen.

Kunnen professionele hackers op deze wijze Defensie uitschakelen? Niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook de NAVO of andere Westerse Defensiemachten?

En kunnen op deze zelfde wijze bijvoorbeeld Kerncentrales worden stil gelegd, energiebedrijven, waterleidingbedrijven en benzinepompstations?

Ergo en de eigenlijke hamvraag oftewel een zeer wel overwogen gewetensvraag: ‘Kunnen de hackers (wie zij ook zijn en waar zij ook vanuit opereren) een Derde Wereldoorlog veroorzaken?!’

Door of raketsystemen met nucleaire wapens te ontwrichten, zodat zij totaal onverwachts oncontroleerbaar afgaan of niet meer operationeel kunnen worden gemaakt? Voor enkele dagen of zelfs maar een dag?

Anders wordt het de hoogste tijd voor een enkeltje naar de maan.

Jim Postma

Hans Roodenburg :
Het leven is relatief. Harmonie bestaat niet. Er zijn veel te veel mensen die een heel andere mening hebben. Ik zag op Twitter de term 'linkse én rechtse fascisten' in Hamburg. Wél een mooi nieuw woord. Moeten we in stand houden. Fascisme staat volgens de dikke Van Dale voor 'op politiek systeem berustend op ultranationalistische, corporatistische en onverdraagzame beginselen. Enz.

maandag 10 jul 2017

Jim postma :
Wat ons aller hoop, hopelijk overeind houdt, is dat er in het huidige Turkije honderdduizenden de straat op zijn gegaan, om te demonstreren tegen de absolute dictatoriale macht van Erdogan ('het onderste uit de Kan, de deksel op je Kan!') Als je 50.000 mensen (onschuldig) opsluit en nog eens zo'n honderd duizenden goedwillende Turken van de gerechtelijke macht, leraren, ambtenaren, ect. van je gemeenschap uitsluit, zal je vroeger of later als totale machtswellusteling (te vergelijken met Hitler en Stalin) de deksel letterlijk en figuurlijk op je neus krijgen. Inshalah!
Het zelfde nu met de zogenaamde G-20 in Hamburg. Niet met 'links tuig', maar met tienduizenden, honderdduizenden VREDELIEVENDE en RECHTVAARDIGE mensen WERELDWIJD. De absolute 'Waarheid' in deze zal ten alle tijden ZEGEVIEREN. Daar kan geen enkele absolute 'Dictator' aan ontkomen. Wie in deze op de zetel gaat zitten van God de Almachtige, zal het alles vernietigende onderspit delven.

AMEN!

zondag 09 jul 2017

Jim Postma :
Het antwoord op deze vraag, mijn beste Hans en Jan, is eigenlijk zeer simpel: 'Wie van ons zou dit willen voorkomen?'

Jezus? Mohammed? Ghandi? Nelson Mandela?

Indeed: 'Ik dacht het ook niet!'

Inmiddels is het op onze Doomsday Clock, persoonlijk door mij bijgesteld,
op: 11.59.30 seconden!'

2017 is tenslotte aan gegeven (zo'n honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog) als het jaar van 'The Big Bang!'

Carpe Diem!(Pluk de Dag).

donderdag 06 jul 2017

Jim Postma :
@ Jan.
Neem je wel degelijk serieus, je hebt meer kennis in huis, dan de meesten van ons. Van die Dooms Day Clock (uit 1947 !) had ik al lang gehoord en over gelezen, al was die een jaar voor mijn geboorte gestart.
Ben eerlijk gezegd onderweg 'deze tijd' verloren, uit het oog verdwenen.
Dank je dus voor je letterlijke 'Wake Up Call' in deze (11.57-30 sec.)
Persoonlijk kan ik daar helaas niet meer wakker van liggen, maar ben en blijf zoals vanouds bijzonder bezorgd.
Konden wij deze tijd maar weer eens terugdraaien, hopelijk!...@@@

zondag 02 jul 2017

Jan Tak :
Nu ben ik een keer serieus, kom ik niet met Dumbo vragen maar verwijs naar een wetenschappelijk verantwoorde organisatie, een universiteit met wetenschappers van het hoogste niveau, krijg ik het verwijt te serieus te zijn.

Tja vraag er dan ook niet naar, Proost :-)

zondag 02 jul 2017

jim postma :
Kom op Jan: 'Always look at the bright side of life.'

En, niet te vergeten: 'Zij die sterven gaan, groeten U!'

Geldt in dit geval voor ons allen. Ook zonder Doomsday...@@@

zaterdag 01 jul 2017

Jan Tak :
Ivm. uw nachtrust heb ik deze reactie even op de computer vast gehouden maar hier alsnog:

Geleerde koppen van de Universiteit van Chicago introduceerden in 1947 de Doomsday Clock welke tot op vandaag wordt aangepast aan de politieke en technische ontwikkeling. Bij de introductie werd de klok op 23;53 gezet.Een paar maal zag men positieve verbeteringen

De gedachte erachter is dat indien de clock 12 uur midnight aangeeft er een wereld vernietigend conflict dan wel incident is uitgebroken.
Tot op heden zag men altijd weer kans het tij te keren maar vandaag trekken de geleerden weer aan de bel het is nu twee en een halve minuut voor 12!!!!!

Leuk u allen hier ontmoet te hebben.

http://thebulletin.org/
http://thebulletin.org/sites/default/files/Final%202017%20Clock%20Statement.pdf

zaterdag 01 jul 2017

Jim Postma :
Heb via mijn horecakanalen dezelfde vragen voor gelegd. De eerste antwoorden daarop waren: 'Je hebt te veel sciencefiction films gezien!'

Maar nu toch weer even bijzonder serieus. Alleen de absolute ICT-deskundigen onder u (ook al is dat via TNO of hier ter plekke Ruimtevaartstations zoals NASA en andere specialisten op dit vakgebied) zouden serieus deze gewetensvragen kunnen beantwoorden.

In andere media (ook internationaal gezien) heb ik deze vragen nog niet gezien, terwijl ze wel cruciaal zijn voor ons aller voortbestaan op 'onze Moeder Aarde.'

Dus niet te snel lachen graag of dit af te maken met 'Dumbo-vragen'.
Met tenslotte de aller cruciale vraag: 'Hoe om dit alles te voorkomen?!'

vrijdag 30 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Uw eigen grafschrift


Verzin uw eigen grafschrift voordat

anderen dit voor u gaan doen

Alsof het uw laatste wens is en in

Kopstoot zo wordt vastgelegd


Enkele voorbeelden, mijn goede oma

sprak lang voor haar dood de wens:


‘Hier ligt Nel, naar genoegen genoten’


Mijn moeder Maria had bij leven en

welzijn al lang de volgende bedacht:


‘O, horizon, o, horizon

en altijd zal ik je tegenkomen’


En aldus geschiedde dus op haar steen


Over de mijne twijfel ik nog tussen:


‘Eindelijk rust in de tent’

Of

‘De laatste ronde!’Jim Postma

  • Nieuw

  • Reacties