NEIN, ZWEI! ..

6559-nein-zwei (Door Geert-Jan Laan; foto: Ed Oudenaarden)
Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.Jeroen Waardenburg. :
Ach die Duitser laat maar maar die twee Hollanders op de foto zeer foute jongens........links lullen rechts vullen.

Maar nu zijn er die vliegen als een bij van nieuwe partij naar nieuwe partij als ze er maar beter van worden.Ook fout.

Zo nu een BIERTJE.

dinsdag 20 jun 2017

Jan Tak :
Inderdaad Ronald,hadden ze tenminste nog het fatsoen gehad die "smile van hun arrogante smoelen te halen.
Boos waren de aanwezige Rotterdammers omdat ze achter de hekken moesten staan, bewaakt door scherpschutters op het Scheepvaartmuseum. Helemaal als agenten Jeanne van de Velde dwingen haar spandoek met de tekst "Rotterdam verbrand door Hitler, verkocht door Peper" op te bergen. Zij snapt er niets van haar man zat notabene in Dachau. Ze zegt "het beeld is ons beeld, het symboliseert onze gevoelens.
Kohl is bot en Peper weet niet hoever hij kan gaan"

En dan herinner ik maar gelijk even aan de reactie van Aboutaleb op mijn verzoek om plein 1940 met respect te behandelen en er geen feesten en manifestaties te organiseren.
http://www.vandaagenmorgen.nl/index.php/nieuws/6332-wake-voor-aleppo.html
Begrip en Respect verwachten van een socialist is natuurlijk teveel van het goed.

dinsdag 20 jun 2017

Ronald Sörensen :
Moet het dn toch maar even kwijt.
Twee dikverdienende sociaal democraten en een Duitser lachend onder "De verwoeste stad" van Zadkine. Wrang.

dinsdag 20 jun 2017

Ronald Sörensen :
gerbrandy onze m.p. gedurende de oorlog sprak ook slecht Engels.
Op bezoek bij Churchill kwam hij de kamer binnen en zei:"Goodbye mister Churchill" Waarop Churchill schijnt te hebben verzucht:"This is the shortest interview I ever gave"

dinsdag 20 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Terrastalk’

‘Terrastalk’

Tijdens onze terrasgesprekken in ons stamcafé vliegen de gespreksonderwerpen je om de oren. Zo zegt religieuze Jan serieus:

‘We hebben het met zijn allen aan Judas te danken dat Jezus Christus een superster is geworden. Zonder het verraad van Judas had niemand ooit van Hem gehoord.’

Hier waren de meningen in ons gesprekgroepje nogal verdeeld over. Totdat Arie zegt:

‘Als die joodse tekenleraar Adolf Hitler destijds had toegelaten op zijn kunstacademie in Oostenrijk, dan was er nooit een Tweede Wereldoorlog geweest. Had niemand ooit van Adolf Hitler gehoord!’

Nu volgde alom gegrinnik. Totdat Jaap zegt:

‘Ja, maar dan had je wel een echte Adolf Hitler aan de muur gehad!’

JP.

  • Nieuw

  • Reacties