NEIN, ZWEI! ..

6559-nein-zwei (Door Geert-Jan Laan; foto: Ed Oudenaarden)
Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.Jan Tak :
Inderdaad Ronald,hadden ze tenminste nog het fatsoen gehad die "smile van hun arrogante smoelen te halen.
Boos waren de aanwezige Rotterdammers omdat ze achter de hekken moesten staan, bewaakt door scherpschutters op het Scheepvaartmuseum. Helemaal als agenten Jeanne van de Velde dwingen haar spandoek met de tekst "Rotterdam verbrand door Hitler, verkocht door Peper" op te bergen. Zij snapt er niets van haar man zat notabene in Dachau. Ze zegt "het beeld is ons beeld, het symboliseert onze gevoelens.
Kohl is bot en Peper weet niet hoever hij kan gaan"

En dan herinner ik maar gelijk even aan de reactie van Aboutaleb op mijn verzoek om plein 1940 met respect te behandelen en er geen feesten en manifestaties te organiseren.
http://www.vandaagenmorgen.nl/index.php/nieuws/6332-wake-voor-aleppo.html
Begrip en Respect verwachten van een socialist is natuurlijk teveel van het goed.

dinsdag 20 jun 2017

Ronald Sörensen :
Moet het dn toch maar even kwijt.
Twee dikverdienende sociaal democraten en een Duitser lachend onder "De verwoeste stad" van Zadkine. Wrang.

dinsdag 20 jun 2017

Ronald Sörensen :
gerbrandy onze m.p. gedurende de oorlog sprak ook slecht Engels.
Op bezoek bij Churchill kwam hij de kamer binnen en zei:"Goodbye mister Churchill" Waarop Churchill schijnt te hebben verzucht:"This is the shortest interview I ever gave"

dinsdag 20 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties