NEIN, ZWEI! ..

6559-nein-zwei (Door Geert-Jan Laan; foto: Ed Oudenaarden)
Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.Jan Tak :
Inderdaad Ronald,hadden ze tenminste nog het fatsoen gehad die "smile van hun arrogante smoelen te halen.
Boos waren de aanwezige Rotterdammers omdat ze achter de hekken moesten staan, bewaakt door scherpschutters op het Scheepvaartmuseum. Helemaal als agenten Jeanne van de Velde dwingen haar spandoek met de tekst "Rotterdam verbrand door Hitler, verkocht door Peper" op te bergen. Zij snapt er niets van haar man zat notabene in Dachau. Ze zegt "het beeld is ons beeld, het symboliseert onze gevoelens.
Kohl is bot en Peper weet niet hoever hij kan gaan"

En dan herinner ik maar gelijk even aan de reactie van Aboutaleb op mijn verzoek om plein 1940 met respect te behandelen en er geen feesten en manifestaties te organiseren.
http://www.vandaagenmorgen.nl/index.php/nieuws/6332-wake-voor-aleppo.html
Begrip en Respect verwachten van een socialist is natuurlijk teveel van het goed.

dinsdag 20 jun 2017

Ronald Sörensen :
Moet het dn toch maar even kwijt.
Twee dikverdienende sociaal democraten en een Duitser lachend onder "De verwoeste stad" van Zadkine. Wrang.

dinsdag 20 jun 2017

Ronald Sörensen :
gerbrandy onze m.p. gedurende de oorlog sprak ook slecht Engels.
Op bezoek bij Churchill kwam hij de kamer binnen en zei:"Goodbye mister Churchill" Waarop Churchill schijnt te hebben verzucht:"This is the shortest interview I ever gave"

dinsdag 20 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, Limpopo (Zuid-Afrika)

(door Kees Versteeg)Ons Rotterdam is niet het enige Rotterdam. In Zuid-Afrika zijn er liefst twee plaatsen die Rotterdam heten. Een in de Oost-Kaap provincie, de ander in Limpopo, het noordelijk deel van Zuid-Afrika. Het Rotterdam in de Oost-Kaap lijkt een plaatsje te zijn waar nauwelijks iets gebeurt. Het is zo onbeduidend dat het niet eens in de Afrikaanse Wikipedia voorkomt. Er is wel een Facebook-pagina over dit Kaapse gehucht aangemaakt, maar na het plaatsen van drie berichten is de maker opgehouden. Er vindt een Mountainbike evenement plaats op 31 augustus, voor wie er naartoe wil.


Rotterdam, Limpopo is heel andere koek. Wie Wikipedia ‘deursoekt’ vindt:


‘Rotterdam, Limpopo is 'n nedersetting in die ooste van die Limpopoprovinsie, Suid-Afrika. Dit val onder die beheer van die Groter Letaba Plaaslike Munisipaliteit wat onder die Mopani-distriksmunisipaliteit ressorteer.’


De ‘nedersetting’ telt minder dan 5.000 inwoners. Maar dat zegt niets over het geweld. Een nieuwsitem van SABC News op Youtube doet je huiveren. De volgende gebeurtenis vond al in 2016 plaats, maar iets zegt me dat eenzelfde geweld zich in de toekomst makkelijk kan herhalen.


Een aantal jongeren terroriseerden ouderen in Rotterdam. Nadat twee oudere vrouwen werden verkracht en beroofd, volgde er een lynchpartij met één dode. Het opgetrommelde volk duwde een brandende autoband om de nek van een 22-jarige man, om hem daarna te stenigen. Er staan gruwelijke foto’s van deze ‘mob justice’ op internet. Vijf huizen van medeverdachten werden in brand gestoken. De Zuid-Afrikaanse politie zegde toe een onderzoek in te stellen.foto:picluck.net

  • Nieuw

  • Reacties