NEIN, ZWEI! ..

6559-nein-zwei (Door Geert-Jan Laan; foto: Ed Oudenaarden)
Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.Jan Tak :
Inderdaad Ronald,hadden ze tenminste nog het fatsoen gehad die "smile van hun arrogante smoelen te halen.
Boos waren de aanwezige Rotterdammers omdat ze achter de hekken moesten staan, bewaakt door scherpschutters op het Scheepvaartmuseum. Helemaal als agenten Jeanne van de Velde dwingen haar spandoek met de tekst "Rotterdam verbrand door Hitler, verkocht door Peper" op te bergen. Zij snapt er niets van haar man zat notabene in Dachau. Ze zegt "het beeld is ons beeld, het symboliseert onze gevoelens.
Kohl is bot en Peper weet niet hoever hij kan gaan"

En dan herinner ik maar gelijk even aan de reactie van Aboutaleb op mijn verzoek om plein 1940 met respect te behandelen en er geen feesten en manifestaties te organiseren.
http://www.vandaagenmorgen.nl/index.php/nieuws/6332-wake-voor-aleppo.html
Begrip en Respect verwachten van een socialist is natuurlijk teveel van het goed.

dinsdag 20 jun 2017

Ronald Sörensen :
Moet het dn toch maar even kwijt.
Twee dikverdienende sociaal democraten en een Duitser lachend onder "De verwoeste stad" van Zadkine. Wrang.

dinsdag 20 jun 2017

Ronald Sörensen :
gerbrandy onze m.p. gedurende de oorlog sprak ook slecht Engels.
Op bezoek bij Churchill kwam hij de kamer binnen en zei:"Goodbye mister Churchill" Waarop Churchill schijnt te hebben verzucht:"This is the shortest interview I ever gave"

dinsdag 20 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties