Plaats weddenschappen op de wedstrijden van morgen: Feyenoord kampioen?

(Volgens de Lotto zijn er toch nog hele verrassende voorspellingen gedaan als het gaat om de uitslagen. Onze krant Rotterdam Vandaag & Morgen wil hier op inhaken met de voorspellingen op onze site bij ‘reactie’.

Het gaat hier om de juiste voorspellingen van twee wedstrijden. Namelijk: Feyenoord – Heracles en Willem II – Ajax. Wie de voorspellingen van beide wedstrijden goed heeft voorspeld wordt door www.vandaagenmorgen.nl getrakteerd op een kwaliteitswhisky, een liter, Glenfiddich. Slechts een, anders moet er worden geloot. Iedere lezer van onze krant is welkom om mee te doen aan deze weddenschap. Lees nu verder de bevindingen in deze van de Lotto en de velen die reeds hebben ingezet.)

Zondag valt de beslissing in de Eredivisie. Wordt Feyenoord of toch Ajax kampioen van Nederland? De climax zal geweldig zijn. De aartsrivalen spelen op papier beiden een gemakkelijke wedstrijd.

Toch voorspellen Toto spelers het tegenovergestelde voor Feyenoord. Het vertrouwen in een goede afloop voor de Rotterdammers is na de nederlaag vorige week tegen Excelsior aanzienlijk gedaald. Voorspelden vorige week 90% van de Toto spelers een overwinning, en kampioenschap voor Feyenoord, deze week denkt slechts 52% van de Toto spelers dat Feyenoord de thuiswedstrijd tegen Heracles wint.

Feyenoord speelt zondag thuis tegen Heracles en kan bij winst het 19e kampioenschap in de clubhistorie pakken. Bij Toto voorspelt slechts 52% een overwinning voor Feyenoord. Een kleine 16% zet in op een gelijkspel. Een relatief grote groep (32%) voorspelt zelfs een overwinning voor Heracles in de Kuip die daarmee de play offs bereiken.

De huidige nummer 2 van de Eredivisie, Ajax, speelt een uitwedstrijd tegen Willem II. 84% van de Toto spelers voorspelt een overwinning voor de Ajacieden, tegenover 11% die de Tricolores zien winnen. 4% voorspelt een gelijkspel. Mocht Feyenoord punten laten liggen en Ajax winnen, zijn de Amsterdammers toch nog kampioen.

(‘Uw uitslagen en dus voorspellingen zien wij graag tegemoet onder dit verhaal bij reactie. Vergeet dus niet de twee aangekondigde wedstrijden juist te voorspellen.

Dus: Feyenoord – Heracles ( ). En dus: Willem II – Ajax ( ). Deadline zondag 14 mei aanstaande om 14.30 uur. Uitslag: maandag 15 mei aanstaande.’).

Rinus Vuik :
Hans moet wel 'met de helm'geboren zijn, maar het kan ook zo zijn dat hij die geen verstand heeft van hetgeen waarop gewed wordt, de grootste kans maakt. Gefeliciteerd Hans...ad fundum zou ik zeggen.

woensdag 17 mei 2017

jim Postma :
Sorry, rectificatie!

Zie net dus dat onze 'lucky' Hans Roodenburg voor nota bene de tweede keer in prognoses (eerst politiek en nu voetbal) heeft gewonnen.

Van harte gefeliciflapstaart Hans!

maandag 15 mei 2017

Jim Postma :
Feyenoord dus kampioen! En daar gaat het dus om.

Helaas deze keer geen prijswinnaar ven beide wedstrijden goed voorspeld.

De 'jackpot' blijft dus staan tot de volgende keer.

maandag 15 mei 2017

Bea van der Zouw-Nauta :
Feyenoord-Heracles 3 - 2
Willem II - Ajax 1 - 1

zondag 14 mei 2017

Hans Roodenburg :
Feyenoord-Heracles 3-1
Willem II- Ajax 1-3

zaterdag 13 mei 2017

Valentina Yelizarova :
Feyenoord-Heracles 2-1
WillemII-Ajax 1-3

zaterdag 13 mei 2017

Rinus Vuik :
Feyenoord-Heracles 4-0
WillemII-Ajax 1-2

zaterdag 13 mei 2017

Hennie van der Zouw :
Feyenoord - Heracles: 0 - 1

Willem II - Ajax: 0 - 1

zaterdag 13 mei 2017

jim postma :
Feyenoord - Heracles 2-2.

Willem II - Ajax 1-1

zaterdag 13 mei 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties