‘Zondag naar de Coolsingel: ‘Yes!’

Het is zeker op haast alle zonnige terrassen in de stad en daarbuiten hét gesprek van de dag. Niet zo zeer of Feyenoord nu morgen of volgende week kampioen wordt – voor de meesten vanzelfsprekend – maar waar en op welke dag dat moet worden gevierd. Zeer zeker niet zoals burgemeester Aboutaleb het wil op een maandag. Nota bene voor velen een werkdag. En dan ook nog om 12.00 uur ’s middags! Dat is toch geen tijdstip voor een feest.

Waar is de Rotterdamse burgemeester nu eigenlijk bang voor? Gisteren liet hij nog onder andere via kranten weten: ‘Iedereen is welkom, maar drink niet te veel!’ Doelende op het feestvieren op zijn Coolsingel. Met dat ene belerende zinnetje, zeg maar vingertje: ‘Drink niet te veel!.

Of de echte feestvierders die na z’n twintig jaar eindelijk, eindelijk, hun kampioens feestje mogen gaan vieren, zich daar wat van aan zullen trekken. Daarnaast kwam hij met nog zo’n ‘vaderlijke’ waarschuwing: ‘Neem geen rugzakken mee. Dan voel ik mij ook stukken veiliger.’ Foto: 1970, huldiging op de Coolsingel..toen het nog kon! (Bron: Archief ANP)

Wat Aboutaleb totaal vergeten is, om een wel realistische forse waarschuwing uit te delen. Namelijk deze: ‘Vier je feest zoals je wilt, uitbundig of niet, maar echte relschoppers worden onmiddellijk in de kraag gegrepen en afgevoerd. Overal komen er camera’s te hangen en onze agenten filmen verder alles en iedereen die zich niet aan de fatsoensregels houden. En daar komen forse straffen op te staan, inclusief het uitzenden via de media van deze relschoppers.’

Kijk burgemeester, dat is nou een taal die iedereen verstaat. De zogenaamde ‘straattaal’ waar iedere potentiële hooligan als de dood voor is. Niet om voor een rechter te verschijnen, maar om aan de publieke schandpaal te worden opgehangen. Dit en niets anders, zo hoorde ik zelf menigmaal van de zogenaamde hooligans, is dé straf die preventief werkt. Immers als je met foto’s, filmbeelden en al letterlijk te kak wordt gezet, ziet iedereen het.

De ware fans, vrienden en kennissen en nog erger hun werkgevers. Kan immers zelfs leiden tot ontslag, naast een permanent stadionverbod. Foto: Geen tafereel (1970) als dit op het bordes van het stadhuis op maandag 8 mei 2017. (Bron: Archief ANP)

Natuurlijk moeten de Feyenoordfans reeds morgen naar de Coolsingel gaan – wat zij ongetwijfeld zullen doen – als de club morgen reeds tegen Excelsior kampioen wordt. Met of zonder de kampioensploeg. Feestvieren doe je spontaan en niet via een vergaderagenda.

Op de verdere vraag aan Aboutaleb waarom de huldiging niet op zondag kan plaatsvinden antwoordde hij: ‘Het belangrijkste argument is dat het gebied zondag simpelweg nog niet klaar is voor huldiging. We weten pas rond 16.00 uur of Feyenoord kampioen is, dan is er geen tijd meer om alles op orde te brengen,’

Verder moet de burgemeester zijn eigen door de gemeente Rotterdam gestuurde persberichten goed lezen. Daarin staat onder meer: ‘De huldiging gaat ook niet door als Feyenoord van Excelsior verliest.’ Dat Ajax in deze ook nog kan verliezen of gelijk spelen ontgaat ze kennelijk op de Coolsingel. Bij verlies van Ajax is Feyenoord zo wie zo reeds kampioen, eveneens bij een gelijkspel tegen Excelsior. In ieder geval zoals het scenario nu ligt.

Daarnaast, zo werd zojuist via de radio bekend gemaakt, zit de Kuip morgen stampend vol (‘uitverkocht stadion’) met de ware fans. Omdat het Woudestein van Excelsior slecht plaats biedt aan zo’n 4.000 toeschouwers. Foto: Nog altijd om kippenvel van te krijgen: Coolsingel 1970 (Bron: Archief ANP)

Mocht morgen na het laatste fluitsignaal inderdaad blijken dat de kampioensschaal eindelijk is veroverd, dan gaat ‘het dak’ eraf in de Kuip. En zullen horden supporters naar de Coolsingel vertrekken.

Reken maar van ‘Yes!’

Rinus Vuik.

Jeroen Waardenburg. :
BESTUUR en SPELERS afstand te nemen van de "kankerjoden" schreeuwende malloten.
Feyenoord moet zich nu uitspreken CITAAT.

Zijn allemaal van het zelfde laken en pak en mentaliteit alleen wat omhoog gevallen.Als ze hun zakken maar kunnen vullen is alles best.

Bij Sparta en Excelsior gebeuren zulken zaken niet.

maandag 08 mei 2017

Jan Tak :
Gelezen Hans maar wat mij betreft nog veel te braaf. Sluit, wegens medeplichtig zijn aan drankmisbruik, maar voor één weekend de kroegen op het Stadhuisplein en de Witte de With.
Abou dient een grens te stellen maar acteert te slap. De betalend burger en oprechte supporter eisen nu ingrijpen.

Als je een echte oprechte supporter bent heb je daar begrip voor en accepteer je niet meer dat de naam van het roemruchte Feyenoord te grabbel wordt gegooid, het is aan BESTUUR en SPELERS afstand te nemen van de "kankerjoden" schreeuwende malloten.
Feyenoord moet zich nu uitspreken

maandag 08 mei 2017

Jeroen Waardenburg. :
Wij hebben geen enkele behoefte aan verhaaltjes van een of andere verslaggever;wij constateren zelf wel.Dus niet onze naam gebruiken voor een of andere aanbeveling waar wij niets mee van doen hebben.

maandag 08 mei 2017

Hans Roodenburg :
Ik ben niet iemand die snel naar een column van een collega verwijst. Maar verslaggever Paul Verspeek van RTV Rijnmond heeft een voortreffelijk eigen verslag geschreven over de 'dwazen'. Aan te bevelen aan Jeroen en Jan. http://www.rijnmond.nl/nieuws/154702/Column-huldiging-alleen-in-de-Kuip

maandag 08 mei 2017

Jeroen Waardenburg. :
Wel als echte Rotterdammer w.m.b. gebeurt er niets, we zijn het zat CITAAT.

Holle woorden ;de eerst volgende keer gebeurd het weer.

Hoofdschuldige de man die de zetel van Burgemeester van Rotterdam onterecht bezet.
Willen ze met zijn alle gillen en schreeuwen rond het afgodsvoorwerp bal gewoon lekker in de Kuip en sloop daar de boel.

Voorts een beetje man en vrouw met beschaving wil met dit alles niets van doen hebben.Totaal niet.

maandag 08 mei 2017

Jan Tak :
We hebben het weer mogen meemaken, Voetbal Hooligans op de Coolsingel vluchtend publiek, vuurwerkbommen, politiecharges en schades aan publieke en privé eigendommen.
Het AD kopt:
"Boze Feyenoord-suporters gooien stenen op de Coolsingel'
Zouden ze wel boos zijn geweest? Zeker is dat vandaag de dag voetbal slechts een excuus is om te rellen, dat dit treurige deel van ons volk uit gedegenereerde idioten bestaat met geen andere interesse dan rotzooi trappen.En het erge is dat dit zich waarschijnlijk volgende week wederom gaat herhalen.

Er lijkt mij maar één oplossing mogelijk, indien we dit weer gaan meemaken dan stopt de Gemeente Rotterdam de gesprekken rondom een nieuw stadion hoe jammer ook voor de goedwillende supporters.
Alles zal nu moeten afhangen van FC Feyenoord de club doet momenteel alsof de rellen hen niet aangaan niets daarover op de website, geen excuses aan Rotterdam maar wel alvast vertellen dat het volgend weekend gaat gebeuren.
Wel als echte Rotterdammer w.m.b. gebeurt er niets, we zijn het zat

maandag 08 mei 2017

Jeroen Waardenburg. :
PROFICIAT Excelsior!!!!

En voor Feyenoord--------------HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL.


Oja het Feyenoord tuig is weer aan het rellen geslagen,en de burger van Rotterdam maar betalen.

zondag 07 mei 2017

Jan Tak :
Corectie 3 -0 wat een sof de Coolsingel loopt leeg Maar wel weer een mooi resultaat voor Excelsior ook Rotterdammers natuurlijk

zondag 07 mei 2017

Jan Tak :
Naar de Coolsingel? Vergeet het maar Feynoord wordt vandaag weggespeeld door Excelsior -Feyenoord 2 -0
Hoeveel? 2-0
Wat een afgang :-(

zondag 07 mei 2017

Jeroen Waardenburg. :
Arme bewoners Oostzeedijk spijker voor je ramen houten platen en zet je auto in een andere buurt;arme winkeliers ook maar houten platen voor de kijk ramen voorkomt ook plundering.
Het is nog altijd zo dat Feyenoord eerst zal moet winnen van Excelsior verliest Feyenoord is de beer los.

Voorts is het allemaal zo opgefokt het spelletje voetbal dat het een wonder zal zijn als er geen rellen uit breken.

Tja een geestelijk arm volk verliest zich in een dood ding een bal.


Jammer dat voetbal geen voetbal meer is maar een levensgevaarlijke bezigheid waar nu een halve wijk wordt afgesloten.
Wat een gekte.

zondag 07 mei 2017

Jan Tak :
Ik zag het ook Rinus, Woudestein is tot vesting omgetoverd maar ik ga er zonder meer vanuit dat op deze aanpak een uitgebreide risico-analyse is los gelaten. Bovendien vormen die containers een extra buitenring heb je die genomen dan krijg je de toegangscontrole. Daar tussen is een ruime buffer beschikbaar om de druk van de ketel te halen.
Nee ik maak mij meer zorgen voor de omwonenden als daar straks 20.000 supporters zonder kaartje gaan rellen omdat ze naar binnen willen, die KNVB is totaal de weg kwijt.

Enne Rinus sinds vorige week mag het ook geen Woudestein meer heten ook al is die naam al meer dan 100 jaar daar ingeburgerd, de lekker bekkende naam is nu het van Donge en de Roo stadion :-)

zaterdag 06 mei 2017

Rinus vuik :
https://www.youtube.com/watch?v=T4vF8FxssaE Kijken!

zaterdag 06 mei 2017

Rinus Vuik :
Naschrift:Na het schrijven en plaatsen van deze Kopstoot zag ik op tv(NPO nieuws)wat voor een gevaarlijke veste de gemeente Rotterdam van "stadion" Woudestein heeft gemaakt.
Compleet afgesloten met containers, en met een corridor dienende als in- en uitgang, zo smal, dat maar druppelgewijze de toeschouwers naar binnen kunnen. Maar wat zal er gebeuren als het in het stadion uitdraait op chaos en/of paniek! Wat zal dan het loon van de angst zijn?Gewonden...doden?Schande,schande!

zaterdag 06 mei 2017

Hans Roodenburg :
Ik houd mijn hart vast. Enkele honderden relschoppers kunnen het verzieken voor tienduizenden, misschien wel honderdduizend, goede supporters van Feyenoord. Het maakt mij overigens niet zoveel uit of het op zondag of maandag gebeurt. Daar moet je toch een vrije dag voor over hebben? En alle gepensioneerde Feyenoord-aanhangers zullen ongetwijfeld komen. Er blijven altijd mensen die moeten werken.

zaterdag 06 mei 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties