‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.

Jan Tak :
De Cuba-crisis zo begon het:

https://www.youtube.com/watch?v=ttBklVc6SGs

woensdag 19 apr 2017

Jan Tak :
De omwenteling in de VS is zeker geen gevalletje "wie heeft de meeste minkukels in de gelederen" Wie had het uberhaupt over minkukels?

Trump dankt zijn overwinning aan het sentiment van de (blanke) Amerikaan op het platte land die nog herinnering heeft aan de VS als de wereldmacht van weleer, een gerespecteerd Amerika waar niet mee viel te spotten.
Obama daar in tegen had laten merken meer op te hebben met de Spaans taligen en de anders getinten in de grote steden. Obama bedoelde het goed maar ging te snel en had bovendien geen binding met het verleden. (het PvdA syndroom :-)

Obama had nimmer durven optreden richting Kim-Jong-un maar of Trump het juiste antwoord heeft zal de tijd moeten leren, het is moeilijk handelen met een dwaas. Ik hou mijn hart vast

woensdag 19 apr 2017

Hans Rooodenburg :
@jantak: Had Obama geen deskundigen om zich heen? Ongetwijfeld zaten er een paar minkukels bij, net zoals bij Trump.

woensdag 19 apr 2017

Jeroen Waardenburg. :
Trump toont ballen, niet in directe aanval maar wel door te laten zien wat de USA in huis heeft en ook durft te gebruiken, eerst in Syrie en nu in Afganistan. De boodschap aan Kim en Putin is indirect duidelijk gelijk ooit Kennedy vs Chroesjtsjov tijdens de Cuba-crisis.CITAAT.

Kijk Jan dit getuigd van inzicht en gelijk heb je.

dinsdag 18 apr 2017

Jan Tak :
Ja mooi verhaal van Jim maar of hij het opgevoerde stuk op het wereldtoneel geheel door heeft?
Kijk Trump vinden we een schreeuwer, opschepper en lachwekkend met zijn toupetje, geheel waar
Maar eersten heeft hij zich omringt met mannen die al wat langer meedraaien, bovendien wordt je geen miljardair als je ze niet op een rijtje hebt en -heel belangrijk - heeft hij een lekker wijf.
Is dit laatste belangrijk ja want het het is voor zijn jaloerse opponenten een drijfveer om lekker los te gaan :-) Jij natuurlijk niet Jim.

Trump is op het wereld toneel bezig de losse eindjes van slapjanus Obama op te ruimen, dat gedonder van N. Korea richting Japan en Z. Korea heeft te lang geduurd waardoor ze die raketten en een atoomwapen konden fabriceren.

Trump toont ballen, niet in directe aanval maar wel door te laten zien wat de USA in huis heeft en ook durft te gebruiken, eerst in Syrie en nu in Afganistan. De boodschap aan Kim en Putin is indirect duidelijk gelijk ooit Kennedy vs Chroesjtsjov tijdens de Cuba-crisis.

dinsdag 18 apr 2017

Hans Roodenburg :
Voor het grootste deel eens met Jim. De mooiste vind ik dat hij Trump een 'bullebak' noemt en in binnenland probeert Amerikanen te paaien door over de grens heen oorlogstaal uit te slaan. Doen velen!
Erdogan gebruikt precies dezelfde woorden als Hitler indertijd. Turkije was erg in om op vakantie gaan. Ik heb dat nooit gedaan. Ik zie nu op Twitter oproepen om het land te mijden. Dan liever Griekenland, Portugal of Spanje als je de zon op zoekt. Arme Nederlandse Turken die hun familie niet meer kunnen bezoeken omdat zij 'nee' hebben gestemd tegen de almacht van Erdogan.

dinsdag 18 apr 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties