‘Lullige Lidl’

Vanwege een zeer geraffineerde ‘hackerstruc’ is vlak voor de Kerst mijn computer gecrasht met alle nare gevolgen van dien. Je contacten met de buitenwereld in een keer naar de maan, vleugellam geslagen. Een verhaal apart dat zeker nog binnenkort in dit ‘theater’ volgt. Ter waarschuwing aan een ieder van u.

Op de zaterdag van de Kerstnacht tuf ik met mijn bestelwagentje naar supermarkt Lidl in Overschie. Met name om aldaar een paar dozen kwalitatief goede wijn te kopen tegen een zeer redelijke prijs. Maar zeer zeker ook om mijn oude autotootje (haast 25 jaar oud) ter plekke makkelijk te kunnen parkeren.

De ene keer ga ik daarvoor naar de Aldi op het Eudokiaplein (zeer lastig parkeren bij dit plein) omdat die in mijn ogen, neus en tong, zeer zeker ook kwaliteitswijnen tegen ‘weinig’ in de aanbieding hebben. Jaren terug deed ik dat in Berlijn, bij beide Duitse zaken, een groot feest om inkopen te doen. Tegen wel 20 tot 30 procent goedkoper dan hier in de plaatselijke supermarkten. Voor dezelfde producten. Ra, ra, hoe kan dit?!

Toen ik mijn supermarktwagentje had volgeladen met allerlei ‘lekkers’ voor mijn speciale gasten die Kerstavond was ik aan de kassa toch nog 125 euro kwijt. Enfin met een toch gelukzalig gevoel het wagentje buiten naar mijn auto geduwd. Dat wil zeggen tot halverwege. Bij een rode streep midden op het trottoirs stond ik ineens doodstil vanwege een blokkade in de wielen.

Dat was vroeger nooit zo, ook van binnen geen enkele aankondiging te lezen dat de wagentjes bij een rode streep automatische zouden blokkeren. Daar stond ik toen met mijn feeststemming. Een man met een hond zag het gebeuren en onderdrukte zijn glimlach niet. Ik stond daar gewoon voor grofweg voor ‘lul’.

‘Meneer’, zo sprak ik hem vriendelijk aan, ‘kan u even op mijn wagentje passen, dan ga ik de auto even halen voor het overladen’. De man met hond knikte hier vriendelijk mee in. De enige manier waarop ik mijn ‘old timer’ er langs kon krijgen was via het fietspad parkeren. Wel zodanig dat de fietsers er langs konden. Mijn ‘waakengel’ dankte ik daarbij hartelijk.

En ja hoor, tijdens dat overladen, voelde ik het reeds aan mijn water. Naast mij komt een surveillancewagen van de politie. ‘Ook dat nog’, dacht ik aan mijn portemonnee. Nu was ik bijzonder kwaad op de Lidl die mij in deze situatie deed belanden. Ik ‘lulde’ nu als ‘brugman’, sprak over de Kerstgedachte en ‘lulde’ mij uiteindelijk uit de bon.

Hulde aan deze agenten! En ‘lullige’ Lidl hou ik dus nu voor gezien.

Jim Postma

jim postma :
Is mij bekend Jan, de asocialen (meestal onze zeer geëerde 'buitenlanders) die te belazerd, te lui of anderszins de supermarktwagentjes weigeren terug te bezorgen.
Maar moeten dan ook wederom in deze 'de goeden onder de kwaden lijden?!'

Is toch simpel door de supermarkten op te lossen door statiegeld te vragen met een bonnetje erbij. Zo'n twintig euro lijkt mij redelijk. En voorkomt zo veel gehannes. Daarnaast wordt zo automatisch het kaf van het koren gescheiden...

dinsdag 17 jan 2017

Jan Tak :
Nog even volhouden Jeroen en dan mogen we stemmen. Nu is het wel zo dat degenen die het meest kankeren op het hollandse prijzencircus het strak bij het stemmen meestal laten afweten.
We zullen zien maar als we weer massaal dezelfde volksvertegenwoordigers kiezen dan is het over en heeft iedere werknemer niet alleen de zorg voor de eigen familie maar mag hij indirect ook bijdragen in het onderhoud van duizenden onterechte handophouders, het voeren van oorlogen die niet de onze zijn en het subsidiëren van door corruptie aangevreten landen, denk aan de Oekraïne.
Zijn zo uw problemen?
Heidewietska vooruit geef gas want geneuzel komt ons niet van pas :-)

En Jim geef nu niet de LIDL de schuld maar wel de asocialen die massaal de karretjes jatten, elk jaar een schadepost van duizenden euries voor de supermarkten.

dinsdag 17 jan 2017

Jeroen Waardenburg. :
Buiten NL is alles goedkoper,dat begint al in het unieland (Benelux) Belgie/Vlaanderen

dinsdag 17 jan 2017

jim postma :
Was nog een ding vergeten in deze 'Kopstoot' bij Lidl vanwege plaatsruimte gebrek.
Maar dit detail in deze 'soapopera' was ik haast vergeten...
Toen dus de remmen blokkeerden in mijn overvolle supermarktwagentje wendde ik mij in eerste instantie terug naar de medewerkers van de Lidl-medewerkers. 'O', zei de kassamedewerker, 'is dat het probleem?...' Toen gaf hij mij in eerste instantie een kastje mee - onder voorwaarde dat ik dat kastje daarna onmiddellijk weer zou terugbrengen (wat ik daarna als zeer trouwe 'hond' ook deed om de wieltjes van mijn supermarktwagentje te deblokkeren).
Maar wat ik ook met dat kastje probeerde de blokkade werd daarmee niet opgeheven. Nu stond ik dus daar - met man en hond - dubbel voor 'lul'. In plaats dus dat een van die Lidl-medewerkers even met mij hadden meegelopen. Om ten minste te demonstreren hoe met dit zogenaamde 'elektronische kastje' de boel kon worden opgelost. De vloeken die hierna buiten heb geuit, zal ik hier dus niet graag herhalen. Zogenaamde 'Klantenservice!'

maandag 16 jan 2017

Ronald Sörensen :
Klopt wat betreft de wijnen en wat betreft de Duitse Lidl.
Wij kopen altijd twee dozen Rotkäpfshen Sekt.
Lekkerder dan champagne.

maandag 16 jan 2017

Jan Tak :
Haha de Lullige LIDL goed gevonden en nu maar op de juristen wachten Jim.

Sowieso ga ik met je mee dat ze daar best goede wijnen in het assortiment hebben en wij in huize Tak lusten wel een flesje sterker wij hebben voor de deur een eigen glasbak gekregen.
's Zomers verblijven we in het Limburgse en is het 10 minuten rijden naar de vestiging Aachen en dan is het laden maar. Het voordeel daar is dat ze naast licht alcoholisch ook een lekkere Asbach Uralt verkopen, gelijk of wellicht beter dan Franse cognag.

Je snapt dat het buikje daar vrolijk van wordt.maandag 16 jan 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties