Brexit

Brexit

Dit is een ramp
voor het
Eurovisie SongfestivalRob Timmer

Rob Timmer :
Het blijft een ingewikkelde materie. Pensioenen.

Neemt jouw pensioenfonds geen of nauwelijks beleggingsrisico's met je ingelegde premie dan heb je een laag pensioen en nemen ze teveel risico heb je een nog lager pensioen.

En dan de door de overheid opgelegde rekenrente. Ik kan me voorstellen dat sommige fondsen onder druk van de deelnemers andere wegen zoeken om toch eindelijk weer eens te kunnen indexeren.

Ik sta bij het PGB al zes jaar 'droog'.

Overigens heb ik het vermoeden dat er meer buitenlandse fondsen naar Nederland komen dan dat er fondsen naar het buitenland verhuizen. Dankzij de EU hebben we (met Duitsland) een sterke en zekere economie.

Zolang zich geen pyromanen (a la Farage) in de Nederlandse politiek aandienen tenminste.

woensdag 06 jul 2016

Johannes :
Nou nog één keer dan.
Pensioenrechten zijn afspraken tussen werkgever -werknemer en ondergebracht bij overeengekomen beheerders/verzekeraars daar mag en kan Jetje Kleinsma niet over beslissen.
Pensioenverzekeraars zullen lucratieve fondsen nooit overdragen, ze worden in totaliteit overgenomen of zich vestigen in landen met hogere rekenrentes en navrante risico's. Vergeet het goedbedoelde "suffertje" en wees realist, het zijn geen filantropische bedrijven.
Enig idee waarom Duitsland niet mee doet sterker waarom in de EU maar 5 landen wel meedoen? (Het UK is afgevallen)
Weleens over nagedacht wat het betekend als het ABP de hoofdzetel verplaatst van Heerlen naar Vilnius? Over hoe je dan een pensioenconflict uitvecht bij de rechter in een ander EU land?

Ben je het jarenlang slepend drama van het PHV later de OPTAS vergeten? Hadden de arbeiders ooit nog een cent gezien als Achmea toen in Polen was geregistreerd?
Is er ooit uitgelegd wat straks de voor- en nadelen zijn? Gaan jij en ik erop vooruit?

woensdag 06 jul 2016

Rob Timmer :
Nou, nog 1 poging dan.

Het lijkt mij heel verstandig om de mogelijkheid open te laten dat een 'klein' pensioenfonds zich aansluit bij een groot pensioenfonds. Waarbij je het beheer dus ook grotendeels overdraagt.
Dat die 'grote' niet in de Oekraïne of op Malta is gevestigd lijkt me redelijk om aan te nemen.
Maar een klein fonds dat onderdak zoekt bij een grote jongen in Duitsland of Frankrijk lijkt me heel normaal.
En nogmaals... men is niks verplicht maar het wordt mogelijk.

dinsdag 05 jul 2016

Rob Timmer :
Jaja... de bijna fobische angst voor alles wat Europa is is heel gefundeerd... :-(

maandag 04 jul 2016

Johannes :
"rechts-nationalistisch" waar haal je die onzin toch vandaan???? Je zegt het nog net niet maar het klinkt alsof je mij er van verdenkt de gehele dag met de rechterarm omhoog te lopen en eigenlijk vind ik dit behoorlijk beledigend worden.

En voor jouw informatie: pensioenfondsen mogen al jaren over de gehele wereld beleggen en dat doen ze ook, ze mochten zich tot deze week zelfs aansluiten bij een pensioenregeling in een ander EU land maar wel onder toezicht van de Nederlandse Bank en de AFM.
Door een aanpassing per 1 juli 2016 is dit toezicht nu over te dragen aan de Europese pensioentoezichthouder Eiopa (European Insurance and Occupational Pensions Authority )welke alleen verantwoording aflegt aan de Europese Commissie.
Ik heb er nog nergens iets overgelezen, waarschijnlijk ze zitten in den Haag allemaal te slapen.

Zoals ik in het begin van dit draadje schreef "je snapt er de ballen van maar hebt wel een mening".
Gevaarlijk, mensen met ongefundeerde meningen.

maandag 04 jul 2016

Rob Timmer :
Mag er alleen rechts-nationalistisch gekeuvel op deze site worden geplaatst, Johannes? Daarvoor ben ik nog niet oud genoeg!

Ik heb het wel degelijk over de inhoud gehad. Pensioenfondsen moeten naar mijn mening de vrijheid hebben om overal hun geld te beleggen. We willen toch ook allemaal wel regelmatig geïndexeerde pensioenen ontvangen.

maandag 04 jul 2016

Bernard :
Pas maar op, Johannes! Je weet hoe het Wim is vergaan. Rob maakt korte metten met andersdenkenden.

maandag 04 jul 2016

Johannes :
Gebral.......Dom Gezever...... de insteek van Rob in alle onderstaande reacties kennen in feite maar één toon "negatief zonder inhoud" en bedoeld om deze digitale krant zo snel mogelijk om zeep te helpen.

Jammer Rob maar dit is niet leuk meer, als je niet lekker in je vel zit wordt het tijd voor een goede borrel, een weekje bezinning en wellicht een andere hobby.

maandag 04 jul 2016

Rob Timmer :
Inderdaad prachtig gebral van onze Leon!

Nergens een toets aan de realiteit. Nergens enig begrip voor de situatie van na de oorlog waarin en waardoor de Europese Unie ontstaan is.

Gewoon het zo langzamerhand algemeen dom gezever!

zondag 03 jul 2016

R.Sörensen :
Heerlijk zoals leon de Winter het kan verwoorden.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/07/het-geheime-spel-van-de-brusselse-elites/

zondag 03 jul 2016

Rob Timmer :
Ook hartelijk welkom H. Breeman!

vrijdag 01 jul 2016

Breeman H. :
De vraag was:
"Is er iets wat je wel begrijpt" maar zelfs deze simpele vraag gaat je schijnbaar al boven de pet.
Volgens mij ben jij een irritante zuiger Timmer.

vrijdag 01 jul 2016

Rob Timmer :
Jammer dat er (weer) geen antwoord komt op een eenvoudige vraag.

Pensioen is niets meer of minder dan een persoonlijk spaartegoed.
Het zijn de beleggingen van dat spaartegoed (wel of geen risico's) die het vanaf de oude dag heel leuk, redelijk of iets minder leuk maken.

vrijdag 01 jul 2016

Johannes :
Net zoals jij ook niet begrijpt dat pensioen achtergesteld loon is waar de arbeiders voor hebben gewerkt, het daarom in feite hun eigendom is en dat het niet aan de politiek is om daarover te beslissen.

Is er iets wat je wel begrijpt Rob dan schrijven we daar een stukje over.

vrijdag 01 jul 2016

Rob Timmer :
Dus als ik de Europese richtlijn goed begrijp zijn de Nederlandse pensioenfondsen geheel vrij om hun vermogen in alle Europese landen naar hun vrije keuze te beleggen en Duitsland is daarin niet vrij?

En dat vinden wij in Nederland schandalig!?

Maar verbeter me snel als ik het weer niet goed begrijp!

vrijdag 01 jul 2016

R.Sörensen :
http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/06/we-worden-gepiepeld-duitsland-valt-niet-onder-nieuwe-eu-richtlijn-voor-pensioenen/

Pieter Omtzigt @PieterOmtzigt
@EduardVerwoerd @BartNijman preciezer: van al de pensioengelden die straks onder de EU richtlijn vallen is meerderheid Nederlands

Let this sink in: "Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk is 60% van het pensioenvermogen in heel Europa Nederlands."

vrijdag 01 jul 2016

Rob Timmer :
Johannes, als je 'mogelijkheden' als 'voldongen feiten' gaat verkopen om mensen angst aan te jagen is deze wisseling van woorden inderdaad snel klaar.

Maar we spreken elkaar zeker nog in de toekomst.

woensdag 29 jun 2016

Johannes :
Ik benader dit soort regelgeving altijd prudent Rob, een beetje vreemd dat jij dat anders inschat.
Wat in art. 19 staat is dat niets een verzekeraar in de weg staat om onze pensioencentjes op buitenlandse banken te stallen en via - schimmige - constructies deze gelden door kantoren in een andere lidstaat te laten beheren.
En daar laat ik het bij, wie niet horen wil moet voelen luid het gezegde.

woensdag 29 jun 2016

Rob Timmer :
Heel netjes van je Johannes dat je de belangrijkste woorden: 'Beletten niet', niet hebt weggegomd!

Als jij over het beheer van een Nederlands pensioenfonds zou gaan hoop ik niet dat je het beheer daarvan aan Turkije zult overdragen! De regels beletten het niet maar je wordt zeker niet gedwongen.

Dus je stelling is, laat ik het netjes zeggen, een beetje flauwekul!

woensdag 29 jun 2016

Johannes :
Om je te helpen Rob:

Zie artikel 19 Beheer en bewaring

1. De lidstaten beletten niet dat de instellingen voor het beheer van hun beleggingsportefeuille beleggingsbeheerders aanwijzen die in een andere lidstaat gevestigd zijn en waaraan voor deze activiteit naar behoren vergunning is verleend overeenkomstig de Richtlijnen 85/611/EEG, 93/22/EEG en 2000/12/EG en 2002/83/EG, alsmede degenen bedoeld in artikel 2, lid 1, van deze richtlijn.

2. De lidstaten beletten niet dat de instellingen voor de bewaring van hun activa bewaarders aanstellen die in een andere lidstaat gevestigd zijn en waaraan naar behoren vergunning is verleend overeenkomstig Richtlijn 93/22/EEG of Richtlijn 2000/12/EG of die voor de doeleinden van Richtlijn 85/611/EEG als bewaarder zijn aanvaard

Ach je snapt er de ballen van :-)

woensdag 29 jun 2016

Rob Timmer :
@Johannes: 'Blijven lachen met onze volksvertegenwoordigers, zojuist stemde de 2e Kamer in met de uitbreiding van Directive 2003/41/EC welke inhoud dat onze pensioenpotten overal binnen de EU mogen worden onderbracht en beheerd. Zie je het voor je, onze pensioenen straks beheerd door de Grieken of de Oekraïners. Ik wed dat Kuzu al mogelijkheden ziet in Ankara.'

Kun je dit toelichten Johannes? Vooral 'het beheer' van ons geld door Grieken of Oekraïners of Turken! Welk deel van de richtlijn heeft je aangezet tot deze conclusie?

woensdag 29 jun 2016

Johannes :
Niet de zaak omdraaien Rob kritiek is makkelijk maar je moet het wel waar kunnen maken.
Ik wed (weet eigenlijk wel zeker)dat je een uurtje geleden nog nimmer over Directive 2003/41 had gehoord. Nu wel, dus lees je eerst eens in en stel jezelf eens de vraag waarom een Directive waarvan de eerste opzet reeds in 2003 op papier werd gezet nu pas in onze 2e kamer onderwerp van gesprek is.
Zou jij voorstander zijn als je voor je pensioen afhankelijk zou zijn van een instelling in bijvoorbeeld de Oekraïne?

Kom maar op met de onderbouwde reactie.

woensdag 29 jun 2016

Rob Timmer :
Johannes ziet een absurde inhoud in een Europese richtlijn.

Wijs in die richtlijn (de uitbreiding van richtlijn 2003/41/EC) maar even aan waar precies we het beheer over onze Nederlandse pensioengelden weggeven en aan wie!

woensdag 29 jun 2016

Johannes :
Vertel het maar Rob wat is dan wel de inhoud?

woensdag 29 jun 2016

Rob Timmer :
Het uit handen geven van beheer over ons pensioengeld is beslist niet de inhoud van deze richtlijn.

Paniek zaaien lijkt me zo langzamerhand een gevaarlijk spelletje van de Hollandse populisten.

woensdag 29 jun 2016

Johannes :
Blijven lachen met onze volksvertegenwoordigers, zojuist stemde de 2e Kamer in met de uitbreiding van Directive 2003/41/EC welke inhoud dat onze pensioenpotten overal binnen de EU mogen worden onderbracht en beheerd.

Zie je het voor je, onze pensioenen straks beheerd door de Grieken of de Oekraïners. Ik wed dat Kuzu al mogelijkheden ziet in Ankara.

Welterusten.

woensdag 29 jun 2016

Rob Timmer :
Ohhh... gelukkig!

:-)

dinsdag 28 jun 2016

R. Sorensen :
We krijgen er nu toch Oekraine bij!

dinsdag 28 jun 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties