Herrijzenis JC

Herrijzenis JC

Zonder Judas
was er geen

JezusJim Postma

j.p.postma :
Het enige wat nog klopt, is ons kloppend hart, zolang dit nog klopt...

Mijn reactie over bovenstaande waren de later gevonden 'Evangeliën van Judas' (omstreeks zo.n 360 jaar na C. Die qua ouderdom door de huidige Schriftgeleerden zijn erkend als 'authentiek'. Maar vanzelfsprekend niet door de 'Kerkvorsten' uit die tijd.
Hoe je het ook wendt of keert in de latere vertalingen - uit onder meer het Armeens - Jezus hield van Judas. En omgekeerd. (Geloof of niet..).
In hun rollenspel alleen al, konden zij niet zonder elkaar. Geloof ik...

maandag 04 apr 2016

R.Sörensen :
Klopt niet Jim.
Jezus was er al tegelijkertijd met Judas, maar Christus (de uit de dood opgestane Jezus)had niet bestaan.

maandag 04 apr 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, Limpopo (Zuid-Afrika)

(door Kees Versteeg)Ons Rotterdam is niet het enige Rotterdam. In Zuid-Afrika zijn er liefst twee plaatsen die Rotterdam heten. Een in de Oost-Kaap provincie, de ander in Limpopo, het noordelijk deel van Zuid-Afrika. Het Rotterdam in de Oost-Kaap lijkt een plaatsje te zijn waar nauwelijks iets gebeurt. Het is zo onbeduidend dat het niet eens in de Afrikaanse Wikipedia voorkomt. Er is wel een Facebook-pagina over dit Kaapse gehucht aangemaakt, maar na het plaatsen van drie berichten is de maker opgehouden. Er vindt een Mountainbike evenement plaats op 31 augustus, voor wie er naartoe wil.


Rotterdam, Limpopo is heel andere koek. Wie Wikipedia ‘deursoekt’ vindt:


‘Rotterdam, Limpopo is 'n nedersetting in die ooste van die Limpopoprovinsie, Suid-Afrika. Dit val onder die beheer van die Groter Letaba Plaaslike Munisipaliteit wat onder die Mopani-distriksmunisipaliteit ressorteer.’


De ‘nedersetting’ telt minder dan 5.000 inwoners. Maar dat zegt niets over het geweld. Een nieuwsitem van SABC News op Youtube doet je huiveren. De volgende gebeurtenis vond al in 2016 plaats, maar iets zegt me dat eenzelfde geweld zich in de toekomst makkelijk kan herhalen.


Een aantal jongeren terroriseerden ouderen in Rotterdam. Nadat twee oudere vrouwen werden verkracht en beroofd, volgde er een lynchpartij met één dode. Het opgetrommelde volk duwde een brandende autoband om de nek van een 22-jarige man, om hem daarna te stenigen. Er staan gruwelijke foto’s van deze ‘mob justice’ op internet. Vijf huizen van medeverdachten werden in brand gestoken. De Zuid-Afrikaanse politie zegde toe een onderzoek in te stellen.foto:picluck.net

  • Nieuw

  • Reacties