Herrijzenis JC

Herrijzenis JC

Zonder Judas
was er geen

JezusJim Postma

j.p.postma :
Het enige wat nog klopt, is ons kloppend hart, zolang dit nog klopt...

Mijn reactie over bovenstaande waren de later gevonden 'Evangeliën van Judas' (omstreeks zo.n 360 jaar na C. Die qua ouderdom door de huidige Schriftgeleerden zijn erkend als 'authentiek'. Maar vanzelfsprekend niet door de 'Kerkvorsten' uit die tijd.
Hoe je het ook wendt of keert in de latere vertalingen - uit onder meer het Armeens - Jezus hield van Judas. En omgekeerd. (Geloof of niet..).
In hun rollenspel alleen al, konden zij niet zonder elkaar. Geloof ik...

maandag 04 apr 2016

R.Sörensen :
Klopt niet Jim.
Jezus was er al tegelijkertijd met Judas, maar Christus (de uit de dood opgestane Jezus)had niet bestaan.

maandag 04 apr 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties