Today and tomorrow

Today and tomorrow

‘I live today
and not
tomorrow’

Jim Postma

jim peter postma :
De mooiste in het kader van de 'Ghandi's en de Churchill's uit die tijd, was deze:
Ene 'Lady Macbeth' kreeg het vlak na de oorlog in het Engelse parlement aan de stok met Churchill. Op het hoogtepunt van hun ruzie schreeuwde de dame naar hem: 'Sir, if you were my husband, I'' put poison into your tea!'

Het hele parlement lag daarop blauw van de lach. Na een kleine stilte antwoordde toen Churchill:
'Madam, if you were my wife, I would gladly drink it!'

vrijdag 25 maart 2016

Johannes :
De voorzet was perfect Jim
"Live your life as if there is no tomorrow" Ghandi had het gezegd kunnen hebben.

donderdag 24 maart 2016

jim peter postma :
Mijn waarde prof. dr. Johannes Einstein: 'Gij wilt toch niet zeggen in deze een nieuwe relativiteitstheorie te hebben uitgevonden voor Vandaag & Morgen?!

In dat geval hebben wij gelukkig weer nieuw voorpaginanieuws!

Wij blijven - zoals gebruikelijk in deze - bijzonder benieuwd...

donderdag 24 maart 2016

Johannes :
As you read this, you probably think that —right now— this is what is happening. However the moment during which you read that sentence is no longer happening.
This one is......was :-)

donderdag 24 maart 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties