Zeventien miljoen Nederlanders

Zeventien miljoen Nederlanders

Maar liefst zeventien miljoen
inwoners telt nu ons land
Maar de nieuwe papa's en mama''s
Komen uit Turkije of soms uit Polen
Dat dat doet ons helemaal geen zeer,
Want Hollanders maken geen baby's meer...


Geert-Jan Laan

Johannes :
Mag ik even kotsen..........
Ik heb het na het nieuws van hedenmorgen even helemaal gehad met die instromers,
Woedend heb ik voor mijn beeldbuis staan vloeken,
woedend type ik nu een reactie,
woedend zit ik hier in onmacht,
woede zal voor mij nog lang duren.
17.000.000 maal lang.

dinsdag 22 maart 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties