Honkvast

Honkvast

Zonder het vaste
thuishonk van mijn
‘levenspartner’

Maak ik nooit
‘ever more a
Homerun’.


Jim Postma

jim peter postma :
Het begon dus ooit, beste Ronald, met die bekende vroegere belrondes in onze cafees. Als de telefoon rinkelde, was die er niet en die er niet, reeds bij voorbaat. Een er van had nog het zogenaamde lef om te vragen; 'Wat eten we dan?!'Antwoordt: 'Doperwten!'
'Zet ze dan een voor een op', was het laconieke antwoord van een van de toenmalige stamgasten. Na een jaartje of zo waren ze allemaal gescheiden.
Wat een zielig 'Kopstootstelletje' bij elkaar. Ze verdronken stuk voor stuk in hun eigen ellende. Geen lachers meer te vinden aan de bar.

Geloof mij. Honkvast in deze is naast je gezondheid het allergrootste geschenk op deze aarde.

Waarvan akte!

maandag 15 feb 2016

R.Sörensen :
Jullie gaan toch op vakantie naar Goeree?

maandag 15 feb 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties