Een wereld van verschil

Een wereld van verschil!

Gaat u voor:
Help, vluchtelingen!

Of voor:
Help vluchtelingen!

Rob Timmer

Johannes :
Gaat u voor:
Help de Russen komen,
stuur uw vaders en zonen

Of voor:
Help de Moslims komen,
stuur uw dochters en vrouwen.

vrijdag 01 jan 2016

R.Sörensen :
Toch maar even voor de eventuele lezer opgezocht.

Mattheus 6: 2-4 Hoe actueel!

"Wanneer u een arme iets geeft, bazuin het dan niet rond. Dat doen de huichelaars. Het gaat hen erom iedereen in de synagoge en op straat te laten zien hoe goed zij zijn. Zij willen door de mensen geprezen worden. Daarmee hebben zij hun beloning al. Als u goed voor iemand bent, houd het dan geheim. Laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet. Uw Vader kent alle geheimen. Hij zal u ervoor belonen."

donderdag 31 dec 2015

R.Sörensen :
Ik ga voor: Help jonge mannen die hun land zouden moeten bevrijden.
Help jonge mannen, die hun families achterlaten in gevaarlijke gebieden.
Help jonge mannen, die via ongevaarlijke landen naar ons land komen.
Help jonge mannen, die hun families willen laten overkomen, maar niet willen werken (slechts 35% "vluchtelingen" heft een baan)
Help jonge mannen, die hun geweldadige en discriminatoire cultuur in ons land willen uitdragen.
Help goedmensen, die voor de talloze NPO camera's, willen bewijzen hoe geweldig ze zijn, daarmee Mattheus 6: 2-4 weer actueel maken.

donderdag 31 dec 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties