Een wereld van verschil

Een wereld van verschil!

Gaat u voor:
Help, vluchtelingen!

Of voor:
Help vluchtelingen!

Rob Timmer

Johannes :
Gaat u voor:
Help de Russen komen,
stuur uw vaders en zonen

Of voor:
Help de Moslims komen,
stuur uw dochters en vrouwen.

vrijdag 01 jan 2016

R.Sörensen :
Toch maar even voor de eventuele lezer opgezocht.

Mattheus 6: 2-4 Hoe actueel!

"Wanneer u een arme iets geeft, bazuin het dan niet rond. Dat doen de huichelaars. Het gaat hen erom iedereen in de synagoge en op straat te laten zien hoe goed zij zijn. Zij willen door de mensen geprezen worden. Daarmee hebben zij hun beloning al. Als u goed voor iemand bent, houd het dan geheim. Laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet. Uw Vader kent alle geheimen. Hij zal u ervoor belonen."

donderdag 31 dec 2015

R.Sörensen :
Ik ga voor: Help jonge mannen die hun land zouden moeten bevrijden.
Help jonge mannen, die hun families achterlaten in gevaarlijke gebieden.
Help jonge mannen, die via ongevaarlijke landen naar ons land komen.
Help jonge mannen, die hun families willen laten overkomen, maar niet willen werken (slechts 35% "vluchtelingen" heft een baan)
Help jonge mannen, die hun geweldadige en discriminatoire cultuur in ons land willen uitdragen.
Help goedmensen, die voor de talloze NPO camera's, willen bewijzen hoe geweldig ze zijn, daarmee Mattheus 6: 2-4 weer actueel maken.

donderdag 31 dec 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties