Verwarring

Verwarring

Waarom is GROEN rood
en staat LINKS rechts
in het logo van GROENLINKS?


Doorgever: Rob Timmer

R.Sörensen :
Rood is bakboord en groen is stuurboord.

Het is voor mij altijd een fascinerende en schaamteloze metamorfose geweest.
Hoe DDR adapten, waaronder de voormalige CPN, binnen één jaar hun ondemocratische en totalitaire politieke visie hebben kunnen inruilen voor milieubewustzijn.

Overigens die smerige en vervuilende kolencentrale's op de Maasvlakte zijn er neergezet, toen GL in het college zat!
Green Peace (ook zo iets) reageerde vijandig !!! toen ik aankondigde TEGEN de kolencentrales te stemmen! (zie mijn stukje. Kortzichtigheid 21-12-2007 in archief LR)

maandag 28 dec 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties