Verwarring

Verwarring

Waarom is GROEN rood
en staat LINKS rechts
in het logo van GROENLINKS?


Doorgever: Rob Timmer

R.Sörensen :
Rood is bakboord en groen is stuurboord.

Het is voor mij altijd een fascinerende en schaamteloze metamorfose geweest.
Hoe DDR adapten, waaronder de voormalige CPN, binnen één jaar hun ondemocratische en totalitaire politieke visie hebben kunnen inruilen voor milieubewustzijn.

Overigens die smerige en vervuilende kolencentrale's op de Maasvlakte zijn er neergezet, toen GL in het college zat!
Green Peace (ook zo iets) reageerde vijandig !!! toen ik aankondigde TEGEN de kolencentrales te stemmen! (zie mijn stukje. Kortzichtigheid 21-12-2007 in archief LR)

maandag 28 dec 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties