Bokser

Bokser

En toen heb ik ‘m een stoot
op z’n strot gegeven
Hij h e b nooit meer gebokst!

Bep van Klaveren

Het gelaat hard als een helm over zijn angst
verraden hem de littekens van z'n ogen

een met huid en rede omklede huivering
toch is er geen keus dan deze, de Geschondene

halfnaakt
in de glans van z'n zweet

In al z 'n
shuffles van taal
als eens Jezus de Timmerman

in de voorhof van de tempel
van Crooswijk

met z'n linkse directe! Pats! Boem!
op de Andere Wang...

(O, dat Knock-Out-
woord
diep in ons:

P o ë z i e .. .)

O, Bokser, Mensenzoon van Rotterdam!


Manuel Kneepkens

Johannes :
Het was niet de eerste keer:
http://www.vandaagenmorgen.nl/opinie/algemeen/3266-boddaert-vliegt-uit-de-bocht.html
Joris blijkt gewoon een "roddelteef"
Overigens geflikflooi van volwassenen met kinderen (zelfs al is het je bruidje) is natuurlijk altijd "Zum Kotzen" laat dit duidelijk zijn.

zondag 04 okt 2015

Bernard :
't Is natuurlijk niet de eerste keer dat Joris iets schrijft zonder goed geïnformeerd te zijn. En inderdaad bijzonder heldhaftig om te wachten tot iemand dood is.

zondag 04 okt 2015

Johannes :
Altijd Joris?
Dat had je toen gelijk in zijn "ponem" moeten zeggen.
Dit hier neerpennen als de man zich niet meer kan verdedigen is toch niet voor een heer van stand. Dit is goedkoop scoren.
Bah

zaterdag 03 okt 2015

joris boddaert :
Wim de Boek noemt volledig terecht de gevangenis voor dat neerslaan van zijn echtgenote. Hoe hard sloeg Bep? Ernstiger is het feit dat hij zich jaren '70 of ;80 in het Kralingse bos vergreep aan een jongetje. Feit wordt genoemd in één van de bio's over Bep van Kralingen. Aad Veerman zal 'not amused' zijn geweest, dat dit feit in het door hem gesponsorde boek werd vermeld. Tja, de waarheid over personen moet natuurlijk ALTIJD gemeld worden.... Joris B.

zaterdag 03 okt 2015

wim de boek :
beste manuel, het moet zijn:

Van Klaveren was niet alleen bekend vanwege zijn vechtlust (die hem in de gevangenis deed belanden, hij kreeg een jaar voor het buiten westen slaan van zijn vrouw, maar zat maar drie maanden uit), maar ook om zijn onverbloemd taalgebruik. Een bekend citaat van hem, over verslagen tegenstanders, was "Ik gaf hem een klap, hij hep nooit meer gebokst." Tot kort voor zijn dood op 84-jarige leeftijd trainde hij nog elke dag.

zaterdag 03 okt 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties