Zomer


Zomer

Op de tennisbanen is nu de hitte
aan slag. En op de patio
is je gastvrouw de bougainville

Als
God een wind laat
duikelt dan mijn vlieger
omlaag?
vraagt je kind op het strand

tussen naakten
& schelpen
Wie bloost hier om wie ?

Zomer, ach zomer….

Overal het sjirpen van krekels
en nu en dan –
Ting! Ting!
de bel van een ijsverkoper

Dan is het alweer herfst...

De limonadeglazen
leeg & omgewaaid

Verlaten de terrassen

Tijd om als een wesp te stervenManuel Kneepkens

Francis H. :
Ik kan dit gedicht van jou Manuel. deze keer, zeer waarderen.
Mooi gedicht dus!!!
Graag dit gehalte waarborgen.

woensdag 29 jul 2015

Bernard :
Als God een wind laat. Haha, hilarisch! Die man is goed. Ben nog maar net bekomen van de vorige, is ie er al weer. Hou op, hou op!

maandag 27 jul 2015

R.Sörensen :
Aan het verkeerd gebruik van aanwijzende voornaamwoorden herkent men vaak de nieuwe Nederlander. Vergeten "stuk" voor poëzie te zetten.

maandag 27 jul 2015

R.Sörensen :
“There are more things in Heaven and Earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy" Shakespeare. Hamlet.

Laat ik nou net voor het lezen van dit schitternde poëzie (sic) drie bij de Action gekochte wespenflesjes op mijn terras hebben gehangen!

maandag 27 jul 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, Limpopo (Zuid-Afrika)

(door Kees Versteeg)Ons Rotterdam is niet het enige Rotterdam. In Zuid-Afrika zijn er liefst twee plaatsen die Rotterdam heten. Een in de Oost-Kaap provincie, de ander in Limpopo, het noordelijk deel van Zuid-Afrika. Het Rotterdam in de Oost-Kaap lijkt een plaatsje te zijn waar nauwelijks iets gebeurt. Het is zo onbeduidend dat het niet eens in de Afrikaanse Wikipedia voorkomt. Er is wel een Facebook-pagina over dit Kaapse gehucht aangemaakt, maar na het plaatsen van drie berichten is de maker opgehouden. Er vindt een Mountainbike evenement plaats op 31 augustus, voor wie er naartoe wil.


Rotterdam, Limpopo is heel andere koek. Wie Wikipedia ‘deursoekt’ vindt:


‘Rotterdam, Limpopo is 'n nedersetting in die ooste van die Limpopoprovinsie, Suid-Afrika. Dit val onder die beheer van die Groter Letaba Plaaslike Munisipaliteit wat onder die Mopani-distriksmunisipaliteit ressorteer.’


De ‘nedersetting’ telt minder dan 5.000 inwoners. Maar dat zegt niets over het geweld. Een nieuwsitem van SABC News op Youtube doet je huiveren. De volgende gebeurtenis vond al in 2016 plaats, maar iets zegt me dat eenzelfde geweld zich in de toekomst makkelijk kan herhalen.


Een aantal jongeren terroriseerden ouderen in Rotterdam. Nadat twee oudere vrouwen werden verkracht en beroofd, volgde er een lynchpartij met één dode. Het opgetrommelde volk duwde een brandende autoband om de nek van een 22-jarige man, om hem daarna te stenigen. Er staan gruwelijke foto’s van deze ‘mob justice’ op internet. Vijf huizen van medeverdachten werden in brand gestoken. De Zuid-Afrikaanse politie zegde toe een onderzoek in te stellen.foto:picluck.net

  • Nieuw

  • Reacties