Zomer


Zomer

Op de tennisbanen is nu de hitte
aan slag. En op de patio
is je gastvrouw de bougainville

Als
God een wind laat
duikelt dan mijn vlieger
omlaag?
vraagt je kind op het strand

tussen naakten
& schelpen
Wie bloost hier om wie ?

Zomer, ach zomer….

Overal het sjirpen van krekels
en nu en dan –
Ting! Ting!
de bel van een ijsverkoper

Dan is het alweer herfst...

De limonadeglazen
leeg & omgewaaid

Verlaten de terrassen

Tijd om als een wesp te stervenManuel Kneepkens

Francis H. :
Ik kan dit gedicht van jou Manuel. deze keer, zeer waarderen.
Mooi gedicht dus!!!
Graag dit gehalte waarborgen.

woensdag 29 jul 2015

Bernard :
Als God een wind laat. Haha, hilarisch! Die man is goed. Ben nog maar net bekomen van de vorige, is ie er al weer. Hou op, hou op!

maandag 27 jul 2015

R.Sörensen :
Aan het verkeerd gebruik van aanwijzende voornaamwoorden herkent men vaak de nieuwe Nederlander. Vergeten "stuk" voor poëzie te zetten.

maandag 27 jul 2015

R.Sörensen :
“There are more things in Heaven and Earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy" Shakespeare. Hamlet.

Laat ik nou net voor het lezen van dit schitternde poëzie (sic) drie bij de Action gekochte wespenflesjes op mijn terras hebben gehangen!

maandag 27 jul 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties