‘What’s in a name?’

‘What’s in a name?’

In het nog steeds ultraconservatieve
Engelse Koningshuis
is via kroonprins William en
kroonprinses glamour Kate
een nieuwe prinsesloot geloot

De vierde in koninklijke lotenlijn
niet als Hermelijn of Catherijn

Maar geheel gedoopt in de hele
Koningslijn:
Als ‘Charlotte, Elizabeth, Diana’

Ter nagedachtenis, 1001 keer
over nagedacht, nagedacht,
geen melodrama

Maar waarom toch niet simpel:
Diana, Charlotte, Elizabeth!

My Kindom for a real
Royal horse


Jim Postma

Wim :
Of---- Greetje Susanna Jolanda.

dinsdag 05 mei 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties