Hoe dichter bij Dordt…

Hoe dichter bij Dordt…

De koning na Dordt hijgde uit
Al 48 jaar en toch wel moe
,,Schat, ik ben aan een pilsje toe."
Zij rende en tot besluit…

...zei hij: ,,Lief, ik hou het verder kort
hoe dichter bij Dordt, hoe beter het wordt."


Geert-Jan Laan

G.J.Laan :
Het is inderdaad een variant op de originele tekst. Mijn moeder, geboren in Dordrecht zei ook altijd: ,,Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.". Toe ik zelf heel lang geleden in Dordrecht woonde en werkte vertelde iemand me dat het stamde uit de Middeleeuwen vanwege de hoge heffingen die in de stad Dordrecht moesten worden betaald.

maandag 04 mei 2015

Aad Steijlen :
Is dit wel de orginele tekst ?

Volgens mij luid de onderste regel zoals ik het vaak hoorde
Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.

Gaarne reactie.

zondag 03 mei 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties