Hoe dichter bij Dordt…

Hoe dichter bij Dordt…

De koning na Dordt hijgde uit
Al 48 jaar en toch wel moe
,,Schat, ik ben aan een pilsje toe."
Zij rende en tot besluit…

...zei hij: ,,Lief, ik hou het verder kort
hoe dichter bij Dordt, hoe beter het wordt."


Geert-Jan Laan

G.J.Laan :
Het is inderdaad een variant op de originele tekst. Mijn moeder, geboren in Dordrecht zei ook altijd: ,,Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.". Toe ik zelf heel lang geleden in Dordrecht woonde en werkte vertelde iemand me dat het stamde uit de Middeleeuwen vanwege de hoge heffingen die in de stad Dordrecht moesten worden betaald.

maandag 04 mei 2015

Aad Steijlen :
Is dit wel de orginele tekst ?

Volgens mij luid de onderste regel zoals ik het vaak hoorde
Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.

Gaarne reactie.

zondag 03 mei 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, Limpopo (Zuid-Afrika)

(door Kees Versteeg)Ons Rotterdam is niet het enige Rotterdam. In Zuid-Afrika zijn er liefst twee plaatsen die Rotterdam heten. Een in de Oost-Kaap provincie, de ander in Limpopo, het noordelijk deel van Zuid-Afrika. Het Rotterdam in de Oost-Kaap lijkt een plaatsje te zijn waar nauwelijks iets gebeurt. Het is zo onbeduidend dat het niet eens in de Afrikaanse Wikipedia voorkomt. Er is wel een Facebook-pagina over dit Kaapse gehucht aangemaakt, maar na het plaatsen van drie berichten is de maker opgehouden. Er vindt een Mountainbike evenement plaats op 31 augustus, voor wie er naartoe wil.


Rotterdam, Limpopo is heel andere koek. Wie Wikipedia ‘deursoekt’ vindt:


‘Rotterdam, Limpopo is 'n nedersetting in die ooste van die Limpopoprovinsie, Suid-Afrika. Dit val onder die beheer van die Groter Letaba Plaaslike Munisipaliteit wat onder die Mopani-distriksmunisipaliteit ressorteer.’


De ‘nedersetting’ telt minder dan 5.000 inwoners. Maar dat zegt niets over het geweld. Een nieuwsitem van SABC News op Youtube doet je huiveren. De volgende gebeurtenis vond al in 2016 plaats, maar iets zegt me dat eenzelfde geweld zich in de toekomst makkelijk kan herhalen.


Een aantal jongeren terroriseerden ouderen in Rotterdam. Nadat twee oudere vrouwen werden verkracht en beroofd, volgde er een lynchpartij met één dode. Het opgetrommelde volk duwde een brandende autoband om de nek van een 22-jarige man, om hem daarna te stenigen. Er staan gruwelijke foto’s van deze ‘mob justice’ op internet. Vijf huizen van medeverdachten werden in brand gestoken. De Zuid-Afrikaanse politie zegde toe een onderzoek in te stellen.foto:picluck.net

  • Nieuw

  • Reacties