Crisis, hoezo?

Crisis, hoezo?

Crisis? De huizenprijzen stijgen
Hypotheken hoger en veel meer
Dat doet minder mensen zeer
Niet meer achter schulden hijgen

Want bent u niet overdonderd
De AEX al meer dan vijfhonderd


Geert-Jan Laan

Johannes :
Ja het gaat prima met nu ruim 650.000 werklozen, niet omdat de arbeidsmarkt krimpt maar vooral omdat we geen vaste contracten meer vergeven, MOE-landers voor minimumtarieven dan wel zwart laten werken en er een voortdurende instroom is van veelal Afrikaanse werkzoekers zonder taalvaardigheden,kennis en opleiding.

Zeg nu maar gewoon hoe het is.

woensdag 08 apr 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties