Hoe word je Minister van Justitie?

Hoe word je Minister van Justitie?

Vrouwe Justitia wordt altijd afgebeeld
met een blinddoek om
Die heeft zij inmiddels allang afgedaan
Maar... haar blik is eenzijdig gebleven

Zo kiest zij als Minister van Justitie
bij voorkeur een oud-lid van Minerva
alias het Leidse Studentencorps

Korthals Altes, gewone Korthals
Ivo Opstelten
en nu Ard van der Steur

Dat weet inmiddels iedereen
maar... niet iedereen weet
dat het óók nog eens een 'Kralingenaar'
dient te zijn

Korthals Altes, gewone Korthals
en Ivo Opstelten
wonen al tijden in Kralingen
en… Ard van der Steur heeft er gewoond
toen hij nog jurist was te Rotterdam
op Voorschoterlaan 80

Dus wil je Minister van Justitie worden
word Lid van Minerva
en ga een poosje wonen in Kralingen
Succes verzekerd!

En... niet te versmaden
tegenwoordig krijg je ook nog zomaar
Veiligheid erbij!


Manuel Kneepkens

R.Sörensen :
Ik denk niet dat Manuel reageert Theodora. Manuel is meer van het stellingen en meningen poneren om daarna iedere discussie angstvallig uit de weg te gaan!
Dus als hij nu op jouw reactie reageert, weet hij dat ik schrijf: "zie je wel dat je het kan!"

woensdag 08 apr 2015

Theodora Pigmans :
Beste Manuel, je knipoog gelezen.
Het is echt geen toeval. Werd je in de 50-60 jaar lid van het Leidse- Minervacorps zou dat goed zijn voor je latere positie als je was afgestudeerd. Destijds was ik zelf bevriend met de Praeses, die later uit de kast kwam wat toen niet kon en ik "t ook niet wist. Meerdere van zijn vriendjes kwamen later uit de kast die zelfs getrouwd en kinderen hadden. Corpsleden waren veelal katholiek. Rechten en medicijnen studeren erg in Mijn oude vriend werd longspecialist en is al een tijdje dood. Ik heb nog wat schrijfsels uit dientijd liggen.

maandag 06 apr 2015

Wim :
Je hebt twee soorten criminaliteit het een is mag niet anders het gevang voor jou.En dan de legale criminaliteit waar de VVD jongens gebruik van maken.Maar voor rechts niet getreurd want ook in het linkse kamp lopen er genoeg rond de tegen hangertjes van zeg maar Hans van Balen.

vrijdag 03 apr 2015

R.Sörensen :
Ja Manuel (Minerva, jurist en Kralingen), je hebt alle kans gehad, maar je moest en zou persee lokalo worden.
Als je nou gewoon met Pim had willen samenwerken, dan had je misschien in ieder geval 7 maanden als LPF'er in vak K kunnen zitten !

donderdag 02 apr 2015

Hendrik Vis :
Ook Hans van Balen VVD EU parlement hoort bij dat speciale keurkorps van "liberalen"die voorgesorteerd staan naar gezaghebbende posities.
De studentenweerbaarheid, eveneens een keurkorps van paramilitaire eeuwige studenten, is-nu de dienstplicht is afgeschaft- thans collectief toegetreden tot het oudstrijderslegioen.Hun elitaire mentaliteit is gevormd in Minerva te Leiden.

donderdag 02 apr 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties