Hoe word je Minister van Justitie?

Hoe word je Minister van Justitie?

Vrouwe Justitia wordt altijd afgebeeld
met een blinddoek om
Die heeft zij inmiddels allang afgedaan
Maar... haar blik is eenzijdig gebleven

Zo kiest zij als Minister van Justitie
bij voorkeur een oud-lid van Minerva
alias het Leidse Studentencorps

Korthals Altes, gewone Korthals
Ivo Opstelten
en nu Ard van der Steur

Dat weet inmiddels iedereen
maar... niet iedereen weet
dat het óók nog eens een 'Kralingenaar'
dient te zijn

Korthals Altes, gewone Korthals
en Ivo Opstelten
wonen al tijden in Kralingen
en… Ard van der Steur heeft er gewoond
toen hij nog jurist was te Rotterdam
op Voorschoterlaan 80

Dus wil je Minister van Justitie worden
word Lid van Minerva
en ga een poosje wonen in Kralingen
Succes verzekerd!

En... niet te versmaden
tegenwoordig krijg je ook nog zomaar
Veiligheid erbij!


Manuel Kneepkens

R.Sörensen :
Ik denk niet dat Manuel reageert Theodora. Manuel is meer van het stellingen en meningen poneren om daarna iedere discussie angstvallig uit de weg te gaan!
Dus als hij nu op jouw reactie reageert, weet hij dat ik schrijf: "zie je wel dat je het kan!"

woensdag 08 apr 2015

Theodora Pigmans :
Beste Manuel, je knipoog gelezen.
Het is echt geen toeval. Werd je in de 50-60 jaar lid van het Leidse- Minervacorps zou dat goed zijn voor je latere positie als je was afgestudeerd. Destijds was ik zelf bevriend met de Praeses, die later uit de kast kwam wat toen niet kon en ik "t ook niet wist. Meerdere van zijn vriendjes kwamen later uit de kast die zelfs getrouwd en kinderen hadden. Corpsleden waren veelal katholiek. Rechten en medicijnen studeren erg in Mijn oude vriend werd longspecialist en is al een tijdje dood. Ik heb nog wat schrijfsels uit dientijd liggen.

maandag 06 apr 2015

Wim :
Je hebt twee soorten criminaliteit het een is mag niet anders het gevang voor jou.En dan de legale criminaliteit waar de VVD jongens gebruik van maken.Maar voor rechts niet getreurd want ook in het linkse kamp lopen er genoeg rond de tegen hangertjes van zeg maar Hans van Balen.

vrijdag 03 apr 2015

R.Sörensen :
Ja Manuel (Minerva, jurist en Kralingen), je hebt alle kans gehad, maar je moest en zou persee lokalo worden.
Als je nou gewoon met Pim had willen samenwerken, dan had je misschien in ieder geval 7 maanden als LPF'er in vak K kunnen zitten !

donderdag 02 apr 2015

Hendrik Vis :
Ook Hans van Balen VVD EU parlement hoort bij dat speciale keurkorps van "liberalen"die voorgesorteerd staan naar gezaghebbende posities.
De studentenweerbaarheid, eveneens een keurkorps van paramilitaire eeuwige studenten, is-nu de dienstplicht is afgeschaft- thans collectief toegetreden tot het oudstrijderslegioen.Hun elitaire mentaliteit is gevormd in Minerva te Leiden.

donderdag 02 apr 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, Limpopo (Zuid-Afrika)

(door Kees Versteeg)Ons Rotterdam is niet het enige Rotterdam. In Zuid-Afrika zijn er liefst twee plaatsen die Rotterdam heten. Een in de Oost-Kaap provincie, de ander in Limpopo, het noordelijk deel van Zuid-Afrika. Het Rotterdam in de Oost-Kaap lijkt een plaatsje te zijn waar nauwelijks iets gebeurt. Het is zo onbeduidend dat het niet eens in de Afrikaanse Wikipedia voorkomt. Er is wel een Facebook-pagina over dit Kaapse gehucht aangemaakt, maar na het plaatsen van drie berichten is de maker opgehouden. Er vindt een Mountainbike evenement plaats op 31 augustus, voor wie er naartoe wil.


Rotterdam, Limpopo is heel andere koek. Wie Wikipedia ‘deursoekt’ vindt:


‘Rotterdam, Limpopo is 'n nedersetting in die ooste van die Limpopoprovinsie, Suid-Afrika. Dit val onder die beheer van die Groter Letaba Plaaslike Munisipaliteit wat onder die Mopani-distriksmunisipaliteit ressorteer.’


De ‘nedersetting’ telt minder dan 5.000 inwoners. Maar dat zegt niets over het geweld. Een nieuwsitem van SABC News op Youtube doet je huiveren. De volgende gebeurtenis vond al in 2016 plaats, maar iets zegt me dat eenzelfde geweld zich in de toekomst makkelijk kan herhalen.


Een aantal jongeren terroriseerden ouderen in Rotterdam. Nadat twee oudere vrouwen werden verkracht en beroofd, volgde er een lynchpartij met één dode. Het opgetrommelde volk duwde een brandende autoband om de nek van een 22-jarige man, om hem daarna te stenigen. Er staan gruwelijke foto’s van deze ‘mob justice’ op internet. Vijf huizen van medeverdachten werden in brand gestoken. De Zuid-Afrikaanse politie zegde toe een onderzoek in te stellen.foto:picluck.net

  • Nieuw

  • Reacties