Lentestorm in België

Lentestorm in België

Volgens de BRT heeft de ‘Lentestorm’
van gisteren op het vliegveld van
Zaventem een vliegtuig vanaf
de startbaan weggeblazen
Tot hoog in de lucht tijdens de vlucht

In de haven van Antwerpen
werd een rubberboot
zelfs opgeblazen

Bij de seksclub ‘Erotica’ buiten
spatte spontaan een
plastic plaspop uit elkaar
(het vrouwtje van manneke Pis)

Zelfs de Scheldetunnel stond
aldaar meters onder water

Daarna, nog steeds volgens de BRT,
werd het Belgische alarmnummer
één en één = drie

Plat gebelgd, onder het mom van:
‘Leve de gendarmerie!’


Jim Postma

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties