‘Ik val aan’, …

‘Ik val aan’, …

Volgens de annalen riep Schout-bij-nacht
Karel Doorman voor zijn aanval
op de Japanse Vloot:
‘Ik val aan, volg mij!’

Maar volgens een dronken stuurman
die als een van de weinig overlevenden
met hem samen op de brug stond
riep hij in dat laatste uur:
‘Ik val aan, volgens mij…’.

Sinds die tijd, na die verloren
slag in de Japanse Zee
staan de beste stuurlui aan de bar!


Jim Postma

Johannes :
En over de verdekte locatie van zijn borstbeeld in de Karel Doormanstraat:

IK VAL NIET OP

dinsdag 24 maart 2015

Wim :
Was het niet eerder..........
IK VAL UIT.

dinsdag 24 maart 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties