Een tonnetje erbij

Een tonnetje erbij

Zij kregen een mooi extra tonnetje
bestuurders ABN/Amro in het zonnetje
zaten tevreden op hun balkonnetje
en ze hoefden zelfs geen bonnetje

Als klant word ik een beetje bleek
Wat kost zo straks mijn hypotheek


Geert-Jan Laan

Johannes :
De ergste gluiperd is die Gerrit Zalm die onze mooie gulden 10 procent te goedkoop heeft weggegeven om daarmee de staatschuld weg te werken. En Jan en Alleman prees de man de hemel in.

De gevolgen echter voel ik nog steeds en Gerrit maar lachen hahahaha

maandag 23 maart 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties