Kuyt naar de Kuip

Kuyt naar de Kuip

Een nieuwe lente, een nieuw geluid
In tijden van soms tegenspoed
Vat de fan nu toch weer moed
Want Dirk Kuyt komt naar de Kuip

En straks na nog zo'n mooie pingel
Allemaal naar de Coolsingel

Geert-Jan Laan

G.J.Laan :
Wat mij betreft mag je het vaker doen Ronald. Het door mij gebruikte rijmschema is van Driek van Wissen. Hij noemde het een "sonnetette". Jij hebt dat voortreffelijk in de praktijk gebracht. Een eigen onderwerp mag ook.

maandag 09 maart 2015

R.Sörensen :
“Dirrekie Kuyt Dirrekie Kuyt”
De Kuip wil het zo graag horen
En hem weer zien scoren.
Het idool van Rotterdam-Zuid

En mochten we de schaal gaan halen
Dan zullen ze in 020 eindelijk eens balen.

maandag 09 maart 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties