De Romeinen komen

De Romeinen komen

De Romeinen komen naar de Kuip
Om ons vandalisme te wreken
Ze wilden de oude stad afbreken
Met veel geschreeuw en hun gezuip

Rotterdam kan toch bescheiden zijn
Er is geen enkele echt oude fontein


Geert-Jan Laan

Johannes :
Ga er dit jaar speciaal opletten Wim, eerlijk gezegd kan ik mij niet heugen dat het Calandmonument water heeft gegeven. Idem de Wilhelminafontein.

Niettemin, hoewel je Rotterdam niet kunt vergelijken met Rome daar heeft GJL een punt, hebben we beslist meer fonteinen dan alleen dat geschenk van Philip van Ommeren op het Hofplein.

vrijdag 27 feb 2015

Wim :
Maar het is nu wel winter @Johannes.In de singels sommigen spuiten en sommigen niet,het Calandmonument in de zomer geeft het water .Maagd van Holland ook alleen in de zomer.De rest van de monumenten die water geven weet ik niet.Maar in de Wereldstad Rotterdam zijn er genoeg water monumenten maar ze moeten wel water geven .En singels tja dat zouden ze is na moeten lopen altijd een mooi gezicht als de singel fonteinen spuiten.

vrijdag 27 feb 2015

Johannes :
Ga ik GJL toch even bijscholen.
Rotterdam heeft wel zeker nog wel een paar oude fonteinen maar onze gemeente is te labbekakkerig om ze aandacht te geven laat staan dat ze mogen spuiten. Al kan dit laatste wellicht ook iets met de legionella-hysterie te maken hebben, in onze mooie singels zie ook niets meer spuiten.
Zomaar:
Kroning Wilhelmina Burgemeester Hoffmanplein;
Calandmonument Veerkade;
Maagd van Holland Nieuwe Markt;
Willem Schürmann Parklaan;
Vier Gratiën heen en weer gesleept en nu in Charlois
En verborgen in de tuin van het stadhuis staat ook nog een oud fonteintje

Ach "Alles van waarde is weerloos"

vrijdag 27 feb 2015

R.Sörensen :
Nadat de Batavieren de Rijn afvoeren
Vochten ze met Romeinen uit het Zuiden
Die zeker niet de welkomsklokken luidden
Die van Zuid een stelletje lompe boeren

Nu zagen we de Claudi Civili van onze tijd.
En ineens hebben we zogenaamd spijt.

woensdag 25 feb 2015

Wim :
Als ze maar grapa mee nemen en olijven.

woensdag 25 feb 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties