De Romeinen komen

De Romeinen komen

De Romeinen komen naar de Kuip
Om ons vandalisme te wreken
Ze wilden de oude stad afbreken
Met veel geschreeuw en hun gezuip

Rotterdam kan toch bescheiden zijn
Er is geen enkele echt oude fontein


Geert-Jan Laan

Johannes :
Ga er dit jaar speciaal opletten Wim, eerlijk gezegd kan ik mij niet heugen dat het Calandmonument water heeft gegeven. Idem de Wilhelminafontein.

Niettemin, hoewel je Rotterdam niet kunt vergelijken met Rome daar heeft GJL een punt, hebben we beslist meer fonteinen dan alleen dat geschenk van Philip van Ommeren op het Hofplein.

vrijdag 27 feb 2015

Wim :
Maar het is nu wel winter @Johannes.In de singels sommigen spuiten en sommigen niet,het Calandmonument in de zomer geeft het water .Maagd van Holland ook alleen in de zomer.De rest van de monumenten die water geven weet ik niet.Maar in de Wereldstad Rotterdam zijn er genoeg water monumenten maar ze moeten wel water geven .En singels tja dat zouden ze is na moeten lopen altijd een mooi gezicht als de singel fonteinen spuiten.

vrijdag 27 feb 2015

Johannes :
Ga ik GJL toch even bijscholen.
Rotterdam heeft wel zeker nog wel een paar oude fonteinen maar onze gemeente is te labbekakkerig om ze aandacht te geven laat staan dat ze mogen spuiten. Al kan dit laatste wellicht ook iets met de legionella-hysterie te maken hebben, in onze mooie singels zie ook niets meer spuiten.
Zomaar:
Kroning Wilhelmina Burgemeester Hoffmanplein;
Calandmonument Veerkade;
Maagd van Holland Nieuwe Markt;
Willem Schürmann Parklaan;
Vier Gratiën heen en weer gesleept en nu in Charlois
En verborgen in de tuin van het stadhuis staat ook nog een oud fonteintje

Ach "Alles van waarde is weerloos"

vrijdag 27 feb 2015

R.Sörensen :
Nadat de Batavieren de Rijn afvoeren
Vochten ze met Romeinen uit het Zuiden
Die zeker niet de welkomsklokken luidden
Die van Zuid een stelletje lompe boeren

Nu zagen we de Claudi Civili van onze tijd.
En ineens hebben we zogenaamd spijt.

woensdag 25 feb 2015

Wim :
Als ze maar grapa mee nemen en olijven.

woensdag 25 feb 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, Limpopo (Zuid-Afrika)

(door Kees Versteeg)Ons Rotterdam is niet het enige Rotterdam. In Zuid-Afrika zijn er liefst twee plaatsen die Rotterdam heten. Een in de Oost-Kaap provincie, de ander in Limpopo, het noordelijk deel van Zuid-Afrika. Het Rotterdam in de Oost-Kaap lijkt een plaatsje te zijn waar nauwelijks iets gebeurt. Het is zo onbeduidend dat het niet eens in de Afrikaanse Wikipedia voorkomt. Er is wel een Facebook-pagina over dit Kaapse gehucht aangemaakt, maar na het plaatsen van drie berichten is de maker opgehouden. Er vindt een Mountainbike evenement plaats op 31 augustus, voor wie er naartoe wil.


Rotterdam, Limpopo is heel andere koek. Wie Wikipedia ‘deursoekt’ vindt:


‘Rotterdam, Limpopo is 'n nedersetting in die ooste van die Limpopoprovinsie, Suid-Afrika. Dit val onder die beheer van die Groter Letaba Plaaslike Munisipaliteit wat onder die Mopani-distriksmunisipaliteit ressorteer.’


De ‘nedersetting’ telt minder dan 5.000 inwoners. Maar dat zegt niets over het geweld. Een nieuwsitem van SABC News op Youtube doet je huiveren. De volgende gebeurtenis vond al in 2016 plaats, maar iets zegt me dat eenzelfde geweld zich in de toekomst makkelijk kan herhalen.


Een aantal jongeren terroriseerden ouderen in Rotterdam. Nadat twee oudere vrouwen werden verkracht en beroofd, volgde er een lynchpartij met één dode. Het opgetrommelde volk duwde een brandende autoband om de nek van een 22-jarige man, om hem daarna te stenigen. Er staan gruwelijke foto’s van deze ‘mob justice’ op internet. Vijf huizen van medeverdachten werden in brand gestoken. De Zuid-Afrikaanse politie zegde toe een onderzoek in te stellen.foto:picluck.net

  • Nieuw

  • Reacties