Kerstman onderuit

Kerstman onderuit


Na Sinterklaas is dus nu al weer de Kerstman in stad en land. Zoals St. Nicolaas bekend staat om zijn glaasje bisschopswijn, zo lust zijn decemberopvolger graag een glaasje rum. Maar deze vrolijke en olijke bebaarde ‘heer uit het hoge Noorden’ lijkt nu écht te diep in het glaasje te hebben gekeken.
‘Zwemmend’ ligt deze Kerstman languit over straat op de Bergweg, tot grote schrik van zijn begeleidende hond ‘Sammy’.
Bij nader inzien bleek het echter de etalagepop te zijn van Dick van der Ven van zijn verwarming en kachelzaak ‘Scheffer Warmte’, vlak voor het treinviaduct ‘De Bogen’. Van der Ven: ,,Reeds jarenlang heb ik daar poppen staan voor mijn deur om de aandacht op mijn winkel te vestigen.
De ene keer als ‘bewegende wegwerker’, dan weer als St. Nicolaas en nu recent als de Kerstman. Met de stormachtige wind van afgelopen week was ik vergeten hem binnen te halen en dus lag hij daardoor lang en uitgevloerd over straat. In ieder geval trok het wel de aandacht, dat wel!’’ zegt hij lachend.

Tekst: Jim Postma. Foto: Rinus Vuik

Wim :
Of de kerstman een glaasje te veel op want die man heeft het wel druk.

woensdag 24 dec 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties