Ultrakorte Geschiedenis van het Westen


Ultrakorte Geschiedenis van het Westen

Alexander had een opvolger: Caesar

Caesar had een opvolger: Napoleon

Napoleon had een opvolger: Hitler

Hitler?

Connait pas!

MKN

Wim :
R.Sørensen: Inderdaad je noemt er maar enkelen op zo is de lijst nog aan te vullen met meer dan duizend tal tot op de dag van daag.

Zie ook in jou bijdrage staan Gregoriaans ;en laat nou alle soorten Westerse muziek nou geheel geent zijn op dat Gregoriaans enz enz enz.

Ga er ook nog een noemen Guido Gezelle Priester en letterkundige nog steeds de grootste dichter in de Nederlanden van toen en nu.

En over uitvindingen en techniek maar niet te spreken alles Westers.

Weet MKN veel.

woensdag 22 okt 2014

R.Sørensen :
Weer die walgelijke " wegmetons" mentaliteit.


Augustinus. Frasciscus van Assisie. Erasmus. Voltaire. Kant. Popper.

Grotten van Lascoux, Vlaamse primitieven. Gebr.Van Eijk. Vermeer. Friedrich. Van Gogh. Picasso. Mondriaan.

Greogoriaans. Swelinck. Bach. Beethoven. Chopin. Mahler. Strawinski. The Beatles.

MKN kent ze niet.

woensdag 22 okt 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties