SGP-revolutie

SGP-revolutie

Lilian heet ze en zij leidt de SGP
In Vlissingen waar haar revolutie begon
En waar men voor een ‘lijsttrekster’ zong
Maar nog vele mannenleden zeggen nee!

God krabt zich zuchtend op het achterhoofd
‘Heb ik me hiervoor nou zo uitgesloofd?’

JBO

Zie voor meer Knipoogjes ook: www.janbooister.nl

roberto timero :
Geachte Wim, ik denk dat je de afsluitende regels als een 'knipoog' moet zien...

woensdag 28 aug 2013

Wim :
Waarde Roberto van mij mogen mannen en vrouwen politiek actief zijn alleen het gedichtje slaat nergens op,zeer zeker de twee laatste regels niet.

Als je zo iets schrijft als die janbbooister die begrijp er niets van al zo niet wat godsdienst is.

woensdag 28 aug 2013

roberto timero :
Beste Wim, leg mij dan eens uit waar het echt om gaat. Ik snap het namelijk niet. Mannen en vrouwen zijn zelfs bij de SGP gelijk... maar waarom mogen ze dan niet net als mannen politiek actief zijn?

dinsdag 27 aug 2013

Wim :
Ongelovigen die niet weten waar het nou echt om gaat kunnen beter hun mond houden en geen achterlijke gedichtjes plaatsen .

dinsdag 27 aug 2013

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties