SGP-revolutie

SGP-revolutie

Lilian heet ze en zij leidt de SGP
In Vlissingen waar haar revolutie begon
En waar men voor een ‘lijsttrekster’ zong
Maar nog vele mannenleden zeggen nee!

God krabt zich zuchtend op het achterhoofd
‘Heb ik me hiervoor nou zo uitgesloofd?’

JBO

Zie voor meer Knipoogjes ook: www.janbooister.nl

roberto timero :
Geachte Wim, ik denk dat je de afsluitende regels als een 'knipoog' moet zien...

woensdag 28 aug 2013

Wim :
Waarde Roberto van mij mogen mannen en vrouwen politiek actief zijn alleen het gedichtje slaat nergens op,zeer zeker de twee laatste regels niet.

Als je zo iets schrijft als die janbbooister die begrijp er niets van al zo niet wat godsdienst is.

woensdag 28 aug 2013

roberto timero :
Beste Wim, leg mij dan eens uit waar het echt om gaat. Ik snap het namelijk niet. Mannen en vrouwen zijn zelfs bij de SGP gelijk... maar waarom mogen ze dan niet net als mannen politiek actief zijn?

dinsdag 27 aug 2013

Wim :
Ongelovigen die niet weten waar het nou echt om gaat kunnen beter hun mond houden en geen achterlijke gedichtjes plaatsen .

dinsdag 27 aug 2013

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties