KOPSTOOT

‘Lullige Lidl’

Vanwege een zeer geraffineerde ‘hackerstruc’ is vlak voor de Kerst mijn computer gecrasht met alle nare gevolgen van dien. Je contacten met de buitenwereld in een keer naar de maan, vleugellam geslagen. Een verhaal apart dat zeker nog binnenkort in dit ‘theater’ volgt. Ter waarschuwing aan een ieder van u.

Op de zaterdag van de Kerstnacht tuf ik met mijn bestelwagentje naar supermarkt Lidl in Overschie. Met name om aldaar een paar dozen kwalitatief goede wijn te kopen tegen een zeer redelijke prijs. Maar zeer zeker ook om mijn oude autotootje (haast 25 jaar oud) ter plekke makkelijk te kunnen parkeren.

De ene keer ga ik daarvoor naar de Aldi op het Eudokiaplein (zeer lastig parkeren bij dit plein) omdat die in mijn ogen, neus en tong, zeer zeker ook kwaliteitswijnen tegen ‘weinig’ in de aanbieding hebben. Jaren terug deed ik dat in Berlijn, bij beide Duitse zaken, een groot feest om inkopen te doen. Tegen wel 20 tot 30 procent goedkoper dan hier in de plaatselijke supermarkten. Voor dezelfde producten. Ra, ra, hoe kan dit?!

Toen ik mijn supermarktwagentje had volgeladen met allerlei ‘lekkers’ voor mijn speciale gasten die Kerstavond was ik aan de kassa toch nog 125 euro kwijt. Enfin met een toch gelukzalig gevoel het wagentje buiten naar mijn auto geduwd. Dat wil zeggen tot halverwege. Bij een rode streep midden op het trottoirs stond ik ineens doodstil vanwege een blokkade in de wielen.

Dat was vroeger nooit zo, ook van binnen geen enkele aankondiging te lezen dat de wagentjes bij een rode streep automatische zouden blokkeren. Daar stond ik toen met mijn feeststemming. Een man met een hond zag het gebeuren en onderdrukte zijn glimlach niet. Ik stond daar gewoon voor grofweg voor ‘lul’.

‘Meneer’, zo sprak ik hem vriendelijk aan, ‘kan u even op mijn wagentje passen, dan ga ik de auto even halen voor het overladen’. De man met hond knikte hier vriendelijk mee in. De enige manier waarop ik mijn ‘old timer’ er langs kon krijgen was via het fietspad parkeren. Wel zodanig dat de fietsers er langs konden. Mijn ‘waakengel’ dankte ik daarbij hartelijk.

En ja hoor, tijdens dat overladen, voelde ik het reeds aan mijn water. Naast mij komt een surveillancewagen van de politie. ‘Ook dat nog’, dacht ik aan mijn portemonnee. Nu was ik bijzonder kwaad op de Lidl die mij in deze situatie deed belanden. Ik ‘lulde’ nu als ‘brugman’, sprak over de Kerstgedachte en ‘lulde’ mij uiteindelijk uit de bon.

Hulde aan deze agenten! En ‘lullige’ Lidl hou ik dus nu voor gezien.

Jim Postma

Lees verder

GEEN WENSEN!

Dit wordt met ingang van dit Nieuwe Jaar onze nieuwe rubriek. Dus in plaats van Knipoog, voortaan Kopstoot. Zoals deze[...]

U allen de ballen!

Na de kater altijd weer boven water Rotterdam Vandaag en Morgen wenst u allen Zowel Vandaag als Morgen Een [...]

Eigen risico 2017


Wie het komende jaar tegen God botst ‘Wordt total loss’ verklaard, geheel volgens eigen risico JP [...]

KERST IN ALEPPO

Bommentapijten vliegen over spookstad Aleppo vol olievaten met spijkers Christus wordt opnieuw genageld Zijn Ke[...]

Pakkans

De pikkans is tegenwoordig vele malen groter Dan de Pakkans Jim Postma (p.s. Met dank aan onze Nationale [...]

‘Clean Air!’

Volgens de Gezondheidsraad van de Verenigde Naties Ademt nu 92% van onze wereldbevolking slechte stinkende luch[...]

DE SIGAAR!

Havana’s numero UNO Fidel Castro definitivo finito Met sigaar uit eigen kist The best there is From a[...]

Luchtje van Deelder

Ik loop naar buiten met een lepeltje in mijn hand Om een luchtje te scheppen (Vrij naar Jules Deelder). [...]

TRUMP’s TRIUMP!

One flew over the Ku Klux Klan YES WE CAN! JP. [...]

EU: ‘Broek ophouden’

(Gisteravond voor NOS/NTR een verontwaardigde minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, over de nieuw gekozen Ame[...]

Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties