RTV: sportmannen- en vrouwen 2018

7784-rtv-sportmannen-en-vrouwen-2018

Genomineerden Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend. Op maandag 11 februari 2019 vindt de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy.

Onlangs heeft RTV Rijnmond, tijdens de eindejaarsuitzending van Sportclub Rijnmond, de genomineerden van de inmiddels 32e editie van deze Rotterdamse uitreiking bekend gemaakt.

De genomineerden zijn er in de categorieën sportvrouw, sportman, sportcoach, sportvrijwilliger, sportploeg en het sporttalent van Rotterdam-Rijnmond. Ook het ‘Leukste Kluppie’ van het jaar krijgt een award en wordt de ‘Meer dan Sport’ award uitgereikt aan organisaties en/of personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.


En de genomineerden zijn...

Sportvrouw

Marieke Keijser (Roeien)
- Goud EK lichte dubbeltwee
- Brons WK lichte dubbeltwee

Nouchka Fontijn (Boksen)
- Goud EK Boksen
- Zilver WK Boksen

Maud Megens (Waterpolo)
- Goud EK Waterpolo
- Zilver World League

Sportman

Carlo Huisman (Zeilen)
- Brons Volvo Oceam Race team Brunel

Maurits Morsink (Para Triathlon)
- Goud EK para Triathlon

Michael van der Mark (Super bike)
- Brons WK Super Bike

Sportploeg

Rotterdam Offshore Sailingteam (Zeilen)
- Brons WK zeezeilen IRC/ORC
- Goud NK IRC1

Curaçao Neptunus (Honkbal)
- Winnaar Europacup
- Nederlands kampioen

Sliedrecht Sport dames (Volleybal)
- Nederlands kampioen
- Bekerwinnaar
- Winnaar Supercup

Sporttalent

Ceylin del Carmen Alvarado (Veldrijden)
- Zilver WK veldrijden
- Goud EK veldrijden voor beloften

Brett Zuijdwegt (Korfbal)
- Goud WK-21

Darryl Collins (Honkbal)
- Landskampioen
- Europacup winnaar
- Tekent contract in Major League
- Goud EK -18

Sportcoach

Raemon Sluiter (Tenniscoach Kiki Bertens)
- 9e van de wereld
- Winnares 2 WTA toernooien
- Halve finale Roland Garros

Gertjan van der Linden (Rolstoelbasketbal)
- Goud WK Rolstoelbasketbal dames

Arno Havenga (Waterpolo)
- Goud EK Waterpolo dames
- Zilver World League

Sportvrijwilliger

Arnold van Kleij
- Basketbalvereniging Rotterdam Zuid

Eline Gorter
- Volley Zuid

Johan Wensveen
- Deuce Again

Meer dan Sport Award

Ramon Storm
- Racerunning en framevoetbal

Unity'99
- Budo

TTV Alexandria
- Tafeltennis

Leukste Kluppie

010 Cheerleaders
- Cheerleading

The Hookers
- Rugby

Ruitervereniging Rozenburg
- Paardensport

Achtergrond

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden jaarlijks uitgereikt aan de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sportcoach. Ook is er een award voor het ‘Leukste Kluppie’ en een ‘Meer dan Sport Award’ voor initiatieven, organisaties en personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.

De Awards worden georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, het Sportbedrijf Rotterdam en RTV Rijnmond. Zij stellen een longlist samen van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie hebben verricht.

Per categorie wordt de lijst vervolgens teruggebracht tot drie genomineerden. Daarbij wordt gekeken naar prestaties op internationaal niveau en de tak van sport. Via de website van RTV Rijnmond, www.rijnmond.nl/sportawards, kan het publiek op hen stemmen. De uitslag van de publieksjury telt voor 50 procent mee. De andere 50 procent wordt bepaald door de uitslag van een vijfkoppige vakjury, zij geven per categorie punten aan hun nummers één, twee en drie. Bij een gelijke eindstand geeft de uitslag van de vakjury de doorslag.

Bron: RTV Rijnmond.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties