Trouwen in een oude schuur? Dat kan!

6485-trouwen-in-een-oude-schuur-dat-kan

(Door Zettie Leeuwenburgh)

Rotterdam - Ineens dringt het tot je door: Zij zei ´Ja´ en je voelt je meteen in de zevende hemel. Alleen in de ´zolderkamer´ van de ´grijze celletjes´ begint er iets zachtjes te rommelen. Zij riep ook juichend: ´Je bent m´n Allerliefste, het wordt de mooiste dag van m´n leven´.

Plotseling gieren de zenuwen je door de keel. Het eerste zweetdruppeltje drupt langzaam langs je slaap, hoewel het nog zeker een half jaar duurt voordat je gaat trouwen. Je beseft meteen dat je aan de slag moet. Hoe, waar, en wanneer moeten de voorbereidingen voor een mooi trouwfeest beginnen? Wat moet je erbij uit een hoge hoed toveren?


Danny Scholte (43) en Yana Wervenbos (32) hebben de oplossing voor die vragen. Twee maanden geleden richtten zij samen de website ´Be-Trouw-Baar´ op in Rhoon. Een experiment, dat nog niet eerder is ondernomen in de regio Rotterdam. Deze twee ´Wedding-planners´ willen alle problemen en muizenissen van de schouders van trouwlustigen nemen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van ´Events´, het al wat oudere evenementenbureau van Danny Scholte.

,,Huwelijksfeesten van pakweg 10 jaar geleden verschillen ontzettend veel van de verwachtingen en ideeën, die jongelui nu hebben¨, vertelt Yana. ,,Vroeger gingen ze naar de gemeentelijke burgerlijke stand of naar de kerk en binnen een uurtje was de huwelijksvoltrekking afgehandeld. In het gunstigste geval ging het kersverse echtpaar nog gezellig een hapje eten met familie en een paar beste vrienden. Daar bleef het meestal bij. Nu zie je echt een wereld van verschil om de mooiste dag van hun leven waar te maken.¨

,, Alle rompslomp kunnen wij oplossen¨, vult Danny aan. ,,Zelfs een origineel huwelijksaanzoek. We zoeken vóór de bruiloft al naar het eigen karakter van het bruidspaar. Luisteren en kijken hoe zij in het leven staan en passen daaraan de plannen aan. Het is een branche van samenwerken met het bruidspaar, maar ook met goede fotografen, stylisten, bloemisten en ´koekenbakkers´. Keuzes maken, is ook een belangrijk onderdeel. Moet het een ´deftige´ bruiloft worden, of een hippe op het strand, in een bos of op het platteland.

Uit Amerika zijn de ´oude-stal-bruiloften´ komen overwaaien. Dat klinkt raar, maar een vervallen schuur midden in een weiland kan worden omgetoverd tot een prachtige locatie, waarin de huwelijksvoltrekking én het feest zich afspelen. Alles op één plek dus. Een ´Vintage thema´, dat echt geen gouden kapitalen hoeft te kosten. Ook de ´Babs´ - Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand - kunnen we regelen. Zelfs een familielid of goede vriend kan zich tegenwoordig laten beëdigen.´

Yana, die tot 1 juni nog bij het gemeentelijk Centrum voor Jeugd en Gezin werkt en Danny, van oorsprong een salesmanager in de Offshore, waren hard toe aan een nieuwe uitdaging in hun leven. Danny ontdekte dat het organiseren van dansfeesten en festivals, gericht op de jeugd van 16 tot 18 jaar en ouder hem op het lijf was geschreven. Tussen zijn gewone werk door geeft hij al 17 jaar ´verkoop-presentaties´ op podia, waarbij ook wethouders en directeuren van bijvoorbeeld banken aanwezig zijn. Yana volgde ondertussen een nieuwe studie bij het NTI van een jaar tot ´wedding-planner´ die zij binnen anderhalve maand met goed resultaat afrondde. Allebei komen zij dus goed beslagen ten ijs voor de nieuwe ´opdracht´ in hun leven.

De liefde tussen twee mensen staat daarbij bovenaan. ,,Iedereen is welkom om te komen praten en overleggen wat wij voor hen kunnen betekenen¨, vervolgt Yana ineens bloedserieus. ,,Of het nu grote of wat kleinere bruiloften zijn, we doen voor iedereen ons uiterste best, ook voor homo´s en lesbiennes, die gaan trouwen Die worden nog steeds te veel apart gehouden. We hebben ons kapot geërgerd aan de berichten over de homoparen, die in Arnhem en Amsterdam in elkaar waren geslagen, alleen maar omdat zij hand-in-hand liepen. Dat verwacht je in ons land al jaren niet meer.¨

Yana haalt even heel diep adem. Danny legt geruststellend een hand op haar schouder en zegt nadrukkelijk: ,, Maak je niet weer zo kwaad om wat andere mensen knorren en brommen meis. Wij trekken ons daar geen mallemoer van aan. Je hebt het goed uitgelegd. Bij ons kan iedereen aankloppen om zijn en haar bruiloft te organiseren. En nog tegen een schappelijk prijsje ook, waar en wanneer zij maar willen. We doen ons werk ´Be-Trouw-Baar´ niet alleen in Rotterdam of Rhoon, maar in het hele land.

Schrijf uw reactie








Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, Limpopo (Zuid-Afrika)

(door Kees Versteeg)



Ons Rotterdam is niet het enige Rotterdam. In Zuid-Afrika zijn er liefst twee plaatsen die Rotterdam heten. Een in de Oost-Kaap provincie, de ander in Limpopo, het noordelijk deel van Zuid-Afrika. Het Rotterdam in de Oost-Kaap lijkt een plaatsje te zijn waar nauwelijks iets gebeurt. Het is zo onbeduidend dat het niet eens in de Afrikaanse Wikipedia voorkomt. Er is wel een Facebook-pagina over dit Kaapse gehucht aangemaakt, maar na het plaatsen van drie berichten is de maker opgehouden. Er vindt een Mountainbike evenement plaats op 31 augustus, voor wie er naartoe wil.


Rotterdam, Limpopo is heel andere koek. Wie Wikipedia ‘deursoekt’ vindt:


‘Rotterdam, Limpopo is 'n nedersetting in die ooste van die Limpopoprovinsie, Suid-Afrika. Dit val onder die beheer van die Groter Letaba Plaaslike Munisipaliteit wat onder die Mopani-distriksmunisipaliteit ressorteer.’


De ‘nedersetting’ telt minder dan 5.000 inwoners. Maar dat zegt niets over het geweld. Een nieuwsitem van SABC News op Youtube doet je huiveren. De volgende gebeurtenis vond al in 2016 plaats, maar iets zegt me dat eenzelfde geweld zich in de toekomst makkelijk kan herhalen.


Een aantal jongeren terroriseerden ouderen in Rotterdam. Nadat twee oudere vrouwen werden verkracht en beroofd, volgde er een lynchpartij met één dode. Het opgetrommelde volk duwde een brandende autoband om de nek van een 22-jarige man, om hem daarna te stenigen. Er staan gruwelijke foto’s van deze ‘mob justice’ op internet. Vijf huizen van medeverdachten werden in brand gestoken. De Zuid-Afrikaanse politie zegde toe een onderzoek in te stellen.



foto:picluck.net

  • Nieuw

  • Reacties