Luxor Theater meer dan 300.000 bezoekers

7804-luxor-theater-meer-dan-300-000-bezoekers

Het was weer een succesvol jaar voor het Luxor Theater. Het bezoekersaantal is in vergelijking met 2017 wéér toegenomen tot 318.000 bezoekers. Daarnaast vond o.a. de presentatie van Musicals aan de Maas plaats en viel Luxor voor de derde keer in de prijzen bij de verkiezing van ‘Het meest gastvrije theater van Nederland’. Succesproducties als Fiddler on the Roof, Selma Ann Louis en TING! maakten het jaar compleet.

Luxor presenteert Musicals aan de Maas
Op 23 april presenteerde het Luxor Theater Musicals aan de Maas. Hierbij waren bijna alle hoofdrolspelers uit de producties aanwezig. Het Musicals aan de Maas aanbod bestaat o.a. uit musicals als All Stars, Soof de musical, The Addams Family, CATS en Evita. Daarnaast werd bekend gemaakt dat de Amateur Musical Awards de komende drie jaar in het nieuwe Luxor Theater plaatsvinden.


Als kers op de taart vond in november de opening van de Musicals aan de Maas Karaokebox plaats. In de karaokebox (3x3x3 meter), die in de centrale hal van het nieuwe Luxor staat, kunnen artiesten én publiek elke avond hun favoriete musicalnummers karaoken. Op Facebook worden elke maand de meest opvallende karaoke video’s geplaatst. Klik hier voor één van de video’s.

Het meest gastvrije theater van Nederland
Het Luxor Theater mocht in 2018 voor het derde jaar op rij een prijs in ontvangst nemen bij de verkiezingen van ‘Het meest gastvrije theater van Nederland’ van de ANWB. De leden van de ANWB beoordelen alle theaters op bereikbaarheid, horeca in en om het pand, het prijsniveau, sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen.

De succesvoorstellingen van 2018
Fiddler on the Roof, met in de hoofdrol Thomas Acda, was een groot succes. Ook de jubileumvoorstelling Waardenberg & De Jong en de Dames van Toren C voor Luxor’s 100-jarig bestaan was een hoogtepunt. Daarnaast stond de cast van Selma Ann Louis zes dagen achtereen voor een uitverkocht oude Luxor. Kindervoorstellingen als K3 en Kinderen voor Kinderen verkochten binnen no time uit en het dans-, muziek- en circusspektakel TING! was een daverend succes met in totaal zo’n 9000 bezoekers.

2019 weer vol mooie voorstellingen
In januari krijgt Luxor twee weken lang Cats uit West End op bezoek. Tot de zomervakantie heeft het theater volle zalen bij Jochem Myjer, Bert Visscher, Edwin Evers, Brigitte Kaandorp, Richard Groenendijk, Youtuber Kaj Gorgels en Arjen Lubach. Musicals aan de Maas presenteert o.a. Soof, The Addams Family, All Stars, Evita en Op Hoop van Zegen. Na de zomer heeft Luxor exclusief voor Nederland Alvin Ailey American Dance Theater en Rotterdammer Patrick Lauerij in het nieuwe Luxor Theater.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties