Kwart eeuw Circus Rotjeknor

7278-kwart-eeuw-circus-rotjeknor

Circus Rotjeknor viert 25-jarig bestaan met jubileumvoorstelling in het Nieuwe Luxortheater

Wie: Circus Rotjeknor, hét jeugdcircus uit Rotterdam
Wat: Jubileumvoorstelling met 300 jonge circusartiesten, professionele circusartiesten die hun carrière bij Circus Rotjeknor begonnen zijn én live muziek van Het Groot Niet te Vermijden.
Wanneer: Zaterdag 30 juni 2018, 19:00 – 21:00 uur
Waar: Nieuwe Luxortheater, Rotterdam
Website: www.circusrotjeknor.nl

Circus Rotjeknor bestaat 25 jaar!
Wat begonnen is met een klein groepje kinderen is in vijfentwintig jaar uitgegroeid tot een jeugdcircus van formaat. Vele duizenden kinderen hebben ooit wel eens meegedaan aan de circusactiviteiten.


De jubileumshow met de titel ‘De hoed en de rand’ zal een mooi overzicht bieden wat Circus Rotjeknor in alle jaren heeft voortgebracht: een terugblik naar oude krakers zoals ‘de dames op de balk’ maar ook hedendaags circus met spectaculaire stunts van de jeugd van tegenwoordig.

Natuurlijk doen er ook heel wat professionele circusartiesten mee die hun carrière begonnen zijn bij Circus Rotjeknor want dat is toch echt iets om trots op te zijn! Soms staat het podium vol met wel tweehonderd circusartiesten en dan weer is er solo-act te zien van de allereerste circusartiest van Circus Rotjeknor.

De muziek zal live worden gespeeld door het Groot Niet te Vermijden en vanwege de vele circusliedjes die Circus Rotjeknor rijk is en een van de oud-artiesten die er dirigeert, doet ook het kinderkoor ‘Prettig Weekend’ mee. Natuurlijk zal ook de trompet klinken van de directeur want daar is het allemaal mee begonnen. Ernest van der Kwast die eens een ode heeft geschreven aan de allereerste artiest van Circus Rotjeknor zal op het podium verschijnen om interessante verhalen uit de artiesten los te krijgen.

Met een circusparade van de loods naar het theater
Omdat het Nieuwe Luxortheater zich op een mooie loopafstand van de oefenruimte op Katendrecht bevindt, zullen alle artiesten in een heuse circusparade met jongleurs, acrobaten, steltenlopers, eenwielfietsers en muzikanten van de oefenruimte naar het theater paraderen. De parade zal omstreeks 18:00 vertrekken vanaf Fenixloods 2 op Katendrecht.

Ethiopische circusartiesten
Omdat Circus Rotjeknor in de beginjaren enorm veel inspiratie heeft opgedaan van het jeugdcircus uit Ethiopië dat op bezoek was, zullen er op 30 juni echte wereldtoppers uit Ethiopië overkomen om mee te doen. Dit is een grote verrassing in een show die toch al vol zit met verrassingen.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties